RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mesić tako zapravo prekida zadnju nadu u povratak Posavine Hrvatima...

Napisano 22.01.2010. 21:36

Prenosimo post jednog momka sa foruma koji govori o Mesiću i koridoru. Zanimljivo je za primjetiti kako ima sve više Srba koji prijedlog vraćanja dijela Posavine ne smatraju "izdajom" nego logičnim i legitimnim zahtjevom Hrvata.

Komentar momaka sa foruma:

"Sjedim jučer sa jednim tipom koji je puno "bliže oltaru", i tako lagano uz piće pričamo o politici. Neizbježno, nemetnu se kao tema ova mesićeva izjava o hrvatskoj vojnoj intervenciji u Posavini.... Onako kroz smijeh, ja se šprdam i govorim kako je predsjednik očigledno prolupao... Al vidim da mome sugovorniku to i nije nešto jako smješno... Rekoh sebi promjenit ću temu, kad moj sugovornik sam pođe pričati...

Taman sada kada smo se fino dogovorili, morao se stari seronja umješati, reče moj sugovornik i nastavi... Fino smo dogovorili, Srbi u Drvar a Hrvati u Derventu, što i jeste pošteno... Svatko na svoje, a imamo "mig" da su Srbi spremi ići i dalje, praktički zamijeniti teritorij... Nama naša Posavina, pod uvjetom da ne "prekidamo koridor", a Srbima njihova zapadna bosna, tj. Drvar i Grahovo... Kad eto ti Mesića, da "prekida koridor"... Mesić tako zapravo prekida zadnju nadu u povratak Posavine Hrvatima...

Mesić ruši teško izgrađeno povjerenje u mogućnost prevednog rješenja pitanja koje opterećuje srpsko-hrvatske odnose u BiH... Sve će Mesić uraditi da se to spriječi, pa i navodno poslati hrvatsku vojsku ako treba... Hrvatima to naravno nije interes... Srbima još manje... E sad ti zaključi za čije interese Mesić govori o vojnoj intervenenciji, završi moj sugovornik svoj monolog pitanjem... Nisam mu odgovorio jer sve mi je bilo jasno... I prestao sam se smijati..."

Inače, zanimljivi komentari mogu se vidjeti i ispod naše kolumne "Mesiću okani se Brčkog, šalji vojsku na Derventu!" pa pročitajte na ovom linku.

Svoje mišljenje o ovome možete izraziti na forumu Herceg-Bosne:
http://hercegbosna.org/forum/politika/pravi-razlog-mesi-eve-izjave-o-vojnoj-intervenciji-t1689.html

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi