RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostarski liječnici idu na ispomoć u Novu Bilu

Napisano 29.09.2010. 09:00

Već mjesec dana na stručnu ispomoć u Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj dolaze kolege liječnici-specijalisti iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. "Imamo ozbiljnih kadrovskih problema uzrokovanih uglavnom odljevom specijalista, odsutnošću zbog specijalizacije, ali i drugim objektivnim razlozima. Premalo nas je pa su redoviti poslovi i dežurstva postali preteške i prevelike obveze za postojeći kadar, a bratsku ruku pomoći pružile su nam kolege iz Mostara", kazao je za Večernji list ravnatelj novobiljanske bolnice primarius dr. Velimir Valjan.

Prema njegovim riječima, u traženju rješenja za prevladavanje teške kadrovske problematike inicirah su i razgovor članova Upravnog vijeća bolnice s članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH, stranke iz vladajuće koalicije u županijskoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

"Naišli smo na veliko razumijevanje, shvatih su našu situaciju, a i važnost i ulogu naše bolnice, pa je organiziran i susret s čelništvom HDZ-a BiH u Mostaru na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem. Tom prilikom, čelništvo HDZ-a BiH organiziralo nam je i posjet Kliničkoj bolnici Mostar i razgovor s ravnateljem prof. dr. Antom Kvesićem. Nedugo zatim, po dogovoru, visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje su predvodili dr. Dragan Čović i Borjana Krišto, te prf. dr. Ante Kvesić, bih su naši gosti u Novoj Biloj gdje smo i definirali način i vrstu pomoći Sveučilišne kliničke bolnice Mostar našoj bolnici i pacijentima s ovoga područja", objasnio je novonastalu situaciju dr. Valjan te istaknuo veliku pomoć i podršku dr. Čovića i veliko razumijevanje ravnatelja prof. dr. Ante Kvesića.

"Ranije nikada nisam bio u Novoj Biloj, a toliko toga, tužnog i lijepog, slušao sam i gledao na televiziji proteklih, posebno ratni i poratnih godina. To je i razlog što sam odmah, bez razmišljanja, prihvatio doći u Novu Bilu. I, evo, tu sam, a bude li prilike i potrebe, opet ću doći. Jer, oduševljen sam urednošću, organiziranošću, radnom disciplinom, tehničkom opremljenošću, lijepim okolišem..., ali, prije svega, toplim i srdačnim prijmom od dežurnog na ulazu u bolnicu pa do ravnatelja kolege Valjana. U okvirima znanja i naših mogućnosti pomažemo sa zadovoljstvom, ali strogo vodimo računa da ne narušimo njihov unutarnji red i ustroj. I iskreno se nadam da u tomu i uspijevamo", rekao je za Večernji list prim. dr. Ivan Vukoja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi