RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jajce: Donacije prijatelja iz Njemačke

Napisano 29.09.2010. 09:18

Jajce: Donacije prijatelja iz Njemačke

Vođeni željom da pomažu ljudima, bračni par Frank i Hannelore Heidebrecht iz Hamburga, već dvanaest godina redovito posjećuju Jajce i pomažu povratnicima, socijalno ugroženima, djeci, udruženjima građana, nevladinim organizacijama i ustanovama.

Humanisti iz Njemačke, aktivisti humanitarne organizacije LDN- Liebe Deinen Nächsten – Voli svog bližnjeg, u suradnji sa Vatrogasnom postrojbom iz Hamburga, donirali su jajačkoj Teritorijalnoj vatrogasnoj postrojbi namjensko vozilo sa pratećom opremom za gašenje požara. Ovo vozilo uvelike će olakšati rad vatrogascima, posebno ako se zna da je najmlađe vatrogasno vozilo, koje posjeduju ovdašnji vatrogasci, staro 36 godina.

Uz Franka i Henneloru u Jajcu su boravili i predstavnici humanitarne organizacije LDN Rainer Kümpers, Hayko Kümpers i Orville Schmidt. Iskrenu zahvalnost velikim humanistima iz Njemačke uputio je Šahin Hašimović zapovjednik Teritorijalne vatrogasne postrojbe Jajce. Izražavajući zahvalnost, posebno 80-to godišnjem Franku i njegovoj supruzi na velikoj humanosti, načelnik općine Jajce Nisvet Hrnjić, u ime građana grada Jajca, uručio je bračnom paru Heidebrecht posebnu zahvalnicu.

DJajce-2

“Kad vas neko posjeti 22 puta i prilikom svakog dolaska u Jajce uruči vam vrijedne darove, to jasno ukazuje da su Frank i Hannelore veliki prijatelji našeg grada”, rekao je načelnik općine Jajce Nisvet Hrnjić na čiju inicijativu je i dopremljeno vatrogasno vozilo.

DJajce-1

Uz vatrogasno vozilo koje je u Jajce stiglo ovih dana, bračni par Heidebrecht, svih ovih godina, pomagao je na razne načine. Donirali su Bolnici Jajce kombi vozilo namijenjeno za prijevoz lica koja idu na kemodijalizu u Travnik, te vozilo hitne pomoći sa kompletnom pratećom opremom uručeno Domu zdravlja Jajce. Opremili su s 20 računala informatički kabinet u jajačkoj gimnaziji, pribavili namještaj i opremu za gradsku biblioteku, opremili frizerski salon kao pomoć u zapošljavanju mladih, nabavili dva karting vozila za auto-školu u čemu je sudjelovao i slavni Mihael Šumaher, nekoliko invalidskih kolica, donirali aparate za mjerenje razine šećera u krvi. Penzionerima Jajca Frank je iz Njemačke donio ulični šah, računala su dobili Udruženje dijabetičara, Udruženje građana «Naša djeca», Udruženje «Nada» i Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, Centru za socijalni rad uručena je pošiljka odjevnih predmeta za ugrožene građane.
Lijekovi za Bolnicu Jajce, radne uniforme za vatrogasnu postrojbu, posuđe, ćebad i posteljinu za Planinarski dom, igračke za djecu Udruženja «Naša djeca» i Dječji vrtić, medicinska sredstva za Udruženje «Nada», novčana pomoć za narodnu kuhinju MDD «Merhamet», uz ono najvažnije, lijepu i toplu riječ prijatelja, samo su dio pomoći koju su ovi plemeniti ljudi darovali Jajcu. /Eni News/


Nema komentara

Anketa

Ustavi