RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mr. Ljiljana Lovrić nastavlja borbu za HSS-NHI

Napisano 07.08.2010. 15:32

Ljiljana Lovrić je uputila žalbu na odluku apelacijskog upravnog vijeća Suda Bosne i Hercegovine u svezi kandidacijskih lista na predstojeće listopadske izbore u BiH.

Naime, Sud Bosne i Hercegovine u apelacijskom upravnom vijeću sastavljenom od sudaca Hilme Vučinića (predsjednika upravnog vijeća), dr. Branka Moraita i Mirze Jusufovića uvažili su žalbu političke stranke HSS-NHI protiv odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o ovjeri dijela kandidacijskih lista za predstojeće izbore. Odluka je donešena 02. kolovoza u Sarajevu i njome se Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva br. 06-1-07-1-213/10 od 27. srpnja 2010. o ovjeri kandidacijskih lista predloženih od Predsjednice stranke magistre znanosti Ljiljane Lovrić poništava i vraća prvostupanjskom organu za ponovno odlučivanje.
Žalba je bila podnijeta Apelacijskom vijeću zbog "povrede upravnog postupka, zbog pogrešne primjene materijalnog prava i pogrešnog utvrđenog činjeničnog stanja". Središnje izborno povjerenstvo BiH HSS-NHI je prihvatilo liste donešene Odlukom stranke od 04.07.2010. godine, jer je stranka donijela svu potrebitu dokumentaciju, među ostalim i izvod iz sudskog registra sa Ljiljanom Lovrića kao predsjednicom stranke, ujedno i zakonskim zastupnikom stranke.
Pošto je u prethodnom razdoblju došlo do unutarstranačkog sukoba, gdje je Glavni odbor na osnovu odluke Predsjedništva stranke dana 11. lipnja 2010. godine smijenio Ljiljanu Lovrić sa mjesta predsjednice stranke, dio stranačkih struktura (Ante Čolak zamjenik predsjednice stranke, Krešimir Zubak predsjednik Glavnog odbora stranke i Drago Džambas dopredsjednik stranke) je osporavao pravo predsjednice stranke da podnese kandidacijske liste na predstojeće opće izbore u BiH.
Odluka stranke od 04. srpnja o kandidacijskim listama se zasnivala na odluci Općinskog suda Sarajevo od 01. srpnja, kojom je potvrđeno, da je Ljiljana Lovrić predsjednica stranke, a Središnje izborno povjerenstvo je prihvatilo odluku Općinskog suda u Sarajevu.

Prihvaćanjem žalbe je Apelacijsko upravno vijeće Suda BiH vratilo čitavu stvar na početak, a novom žalbom predsjednice stranke se čitava trakavica nastavlja.

Stranka HSS-NHI je predala kandidacijske liste za sve razine vlasti, osim za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi