RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MUP SBŽ-a dobio 46 novih policajaca

Napisano 27.12.2018. 23:20

U MUP-u SBŽ-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjen broj poginulih u prometnim nesrećama.

Polaganjem prisege na ceremoniji u Travniku, na dužnost je danas stupilo 46 novih policajaca MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ), koji bi trebali doprinijeti poboljšanju sigurnosti u toj županiji.

Županijski ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović istaknuo je da je SBŽ vodeća županija u pomlađivanju policijskog kadra, naglasivši kako je u protekle četiri godine zaposleno više od 200 policajaca, prenosi Fena.

- Oni su završili obuku na policijskoj akademiji s izrazito visokom ocjenom što bi trebalo garantirati kvalitetu njihovog rada - kazao je Vidović.

U MUP-u SBŽ-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjen broj poginulih u prometnim nesrećama.

Osvrćući se na situaciju kada je riječ o alkoholiziranim vozačima, poput 34-godišnjeg Nermina Rustempašića koji je nedavno u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece, policijski komesar MUP-a SBŽ-a Faik Adilović kazao je novinarima da je policija poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

- Mi smo njega procesuirali i kazneno i prekršajno. U tri navrata mu je oduzimana vozačka dozvola i mi ne možemo na to utjecati - kazao je Adilović.

Kako je rečeno iz MUP-a SBŽ-a, u ovoj godini je za 30 posto smanjen broj kaznenih djela, dok je za oko 60 posto manje krađa automobila.


Nema komentara

Anketa

Ustavi