RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Narednog tjedna završne riječi obrana pripadnika tzv. Armije BiH za zločine u Konjicu i Hadžićima

Napisano 22.10.2017. 23:17

Narednog tjedna pred Sudom BiH bit će iznesene završne riječi obrane Edhema Žilića, kome se sudi za zločine u Konjicu, a nastavit će se završna izlaganja i na procesu za zločine u Hadžićima.

Završne riječi obrane Edhema Žilića zakazane su za petak, 27. listopada. Prema optužnici, Žilić je kao pripadnik Armije BiH (ABiH) i vršilac dužnosti u “Musali” činio, naredio, omogućio i nije spriječio nečovječna postupanja prema zatvorenicima hrvatske i srpske nacionalnosti.

Dan ranije, u četvrtak 26. listopada, nastavlja se iznošenje završnih riječi odbrane Mustafe Đelilovića, koji je optužen za zločine počinjene na području općine Hadžići. Uz Đelilovića, za zločine počinjene nad zatočenicima u logoru “Silos”, kasarni “Krupa” i Osnovnoj školi “9. maj”, Tužiteljstvo BiH tereti Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Šerifa Mešanovića, Halida Čovića i Nermina Kalembera.

Isti dan, u svoju korist iskaz će dati optuženi Dragomir Kezunović, kojem se zajedno sa Draganom Marjanovićem, Vitomirom Devićem, Zoranom Šljukom i Sašom Gavranovićem sudi za ubojstva 28 civila počinjena u noći između 17. i 18. lipnja 1992. na planini Borje.

Pred Sudom BiH idućeg tjedna će se nastaviti i suđenja za zločine počinjene u Doboju, Kotor-Varoši, Srebrenici, Prijedoru, Ljubuškom i drugim bh. gradovima, javlja BIRN-Justice Report.


Nema komentara

Anketa

Ustavi