RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Mostaru održana sjednica Konferencije za oblast zdravstva u BiH

Napisano 20.10.2017. 23:03

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar zdravstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić i šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Sabrija Čandić sa suradnicima, održali su u petak u Mostaru 7. redovni sastanak Konferencije za oblast zdravstva u Bosni i Hercegovini na kojem je razgovarano o pitanjima od značaja za održivost zdravstvenih sustava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH, prenosi Fena.

Članovi Konferencije prihvatili su pregled realiziranih aktivnosti u okviru dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu 2016-2017 i Informaciju o planiranim aktivnostima u okviru dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu 2018-2019 prezentiranu od strane šefa Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Bosni i Hercegovini Victora Olsavszkog.

Članovi Konferencije razmatrali su zaključke Radne grupe za izradu liste prioriteta za usklađivanje relevantnog domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije i utvrđeni Pregled EU legislative u oblasti javnog zdravstva i stanja korespondirajuće legislative u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, članovi Konferencije informirani su o uspješno realiziranim zadacima Radne grupe za europske integracije za Poglavlje 28. - zaštita potrošača i javno zdravlje i objedinjenim odgovorima na pitanja iz Poglavlja 28. Upitnika Europske komisije, koji su dostavljeni Direkciji za europske integracije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi