RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

NEOBIČNOST NA FARMI MARKA BILJAKE - TELE DOJI OVCU, A NEĆE KRAVU

Napisano 25.05.2010. 11:51

Na farmi Marka Biljake njegova radnica Mirsada Hodžić pozvala je tele staro mjesec i pol dana, a onda ovcu i -uvjerili smo se i mi...

Mnogi veterinari vijest da tele doji ovcu prokomentirali su samo jednom riječju: - Laž! Međutim, snimka koju smo napravili prije nekoliko dana, govori istinu. Na farmi Marka Biljake iz Nove Bile njegova radnica Mirsada Hodžić pozvala je tele staro mjesec i pol dana, a onda jedinu ovcu na farmi. Poput mađioničarke odazvali su se njezinu pozivu te počeli svoju «zabavu» koja traje već mjesec dana. Tele je kleknulo na noge i počelo dojiti ovcu. Mirsada je rukama pričuvala ovci noge da je teletu lakše dojiti. - Mjesec dana tele doji ovcu, a tele je staro samo mjesec i pol. Ovca se ojanjila, ja ovcu pošla must', vidim da tele hoće podojit'.
Ovcu pridržim i tele doji
. Zanimljivo je da kravu, odnosno svoju majku neće da doji. Podbacivala sam ga, ali on ni da pogleda - kaže nam Mirsada. Doznali smo da se ovca ponekad i pobuni, ali nema koristi. Ne može se oteti od teleta. Mirsadi je lakše da tele podoji ovcu, nego da je ona muze jer je samo jedna, a da ih je više, mlijeko bi odlazilo na pripravu kvalitetnog sira.


Nema komentara

Anketa

Ustavi