RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obilježena 20. godišnjica ubojstva Ivice Stojaka

Napisano 22.10.2012. 21:50

Obilježena 20. godišnjica ubojstva Ivice Stojaka

Travničani ne zaboravljaju prvog zapovjednika HVO-a u ovom gradu, Ivicu Stojaka. S dužnim pijetetom, molitvom, cvijećem i upaljenim svijećama u subotu su obilježili dvadesetu godišnjicu ubojstva svog sugrađanina, prijatelja, zapovjednika...!

U župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela, u travničkoj župi Ovčarevo, slavljena je sveta misa zadušnica koji je predvodio fra Mato Cvjetković, a Ivičin grob na travničkom groblju „Bojna" pohodili su rodbina, suborci i predstavnici općinskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, na čelu s umirovljenim generalom HVO-a Ilijom Nakićem.

Stojak je ubijen hicima u leđa kroz vjetrobransko staklo automobila 20. listopada 1992. godine od pripadnika tada savezničkih snaga Armije BiH u borbi sa srpskim agresorom, na nadzornoj točki na istočnom ulazu u Travnik.

Bio je to i prvi ozbiljniji uvod u sve ono krvavo što se u narednu godinu i pol događalo u bošnjačko-hrvatskom ratu na području Lašvanske doline.

Za mučko ubojstvo Ivice Stojaka, posmrtno promaknutog u čin brigadira, kao i za mnoge druge zločine počinjene nad Hrvatima Travnika u ratu i u poraću, još uvijek nitko nije odgovarao.


Nema komentara

Anketa

Ustavi