RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obilježena 20. obljetnica zločina u Kolibama kod Bosanskog Broda

Napisano 21.04.2012. 12:38
Kolibe

Dostojanstveno i svečano obilježena je obljetnica ovoga, još neprocesuiranoga ratnog žločina. Uz mnogobrojne nazočne i nebo je žalilo za nevinim žrtvama.

16.04.1992. godine u tenkovskom i pješačkom napadu snaga JNA i vojske Republike Srpske kao i paravojnih formacija iz Srbije na Kolibe Gornje i Donje, ubijeno je sedamnaest mještana Koliba Gornjih i šest mještana Koliba Donjih. U znak sjećanja na nevine žrtve u župi Kolibe u 12 sati, na spomen obilježuju u mjesnom groblju, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Skupu su nazočili roditelji i rodbina poginulih, generali hrvatske vojske, politički predstavnici i prijatelji. Nakon toga održana je misa za nevine ubijene mještane u župnoj crkvi Sv. Mihovila. Pokrovitelj i organizator obilježavanja obljetnice bio je general bojnik Marinko Krešić, predsjednik Hrvatskog Generalskog Zbora i sin ovoga mjesta. Na poziv generala Krešića, odavanju počasti žrtvama nazočilo je i osam hrvatskih generala.

Uz generala Krešića nazočili su generali; Drago Dragičević, Ivan Kapular, Ivan Tolj, Ivan Rašić. Marjan Biškić, Marko Lukić, Željko Šiljeg i Živko Budimir.

Neka je vječna slava i hvala svim palim braniteljima i žrtvama domovinskog rata.

Posavina

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi