RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ODLUKU O SUDJELOVANJU VOJSKE NA POGREBU DELIĆA DONIO CIKOTIĆ

Napisano 24.05.2010. 23:42

KOMISIJA ZA OBRANU I SIGURNOST
General Milojčić uvjeren je da je bilo mogućnosti da on, ali i drugi budu konsultirani pri donošenju ove odluke.

Ministar obrane BiH Selmo Cikotić jučer je priznao kako je skoro samostalno donio odluku o sudjelovanju pripadnika Vojske BiH u pogrebu haaškog osuđenika Rasima Delića, On je ovakav postupak pravdao time što njegovi zamjenici u trenutku ovoga događaja nisu bili u BiH, kao ni načelnik Zajedničkog štožera OS Miladin Milojčić. Tvrdeći da nije bilo fizičke mogućnosti da sa odsutnim dužnicima Ministarstva obrane i OS stupi u kontakt, Cikotić je rekao da je odluku donio sa Milojčićevim zamjenikom generalom Rizvom Plehom.
O ovoj temi jučer se vodila rasprava tijekom sjednice Zajedničke komisije za obranu i sigurnost. General Milojčić uvjeren je da je bilo mogućnosti da on, ali i drugi budu konsultirani pri donošenju ove odluke.
On je podsjetio da Vojska Republike Srpske svojevremeno nije odobrila učešće svojih pripadnika na sahrani generala Momira Talića, koji je umro dok je protiv njega vođen sudski postupak u Haškom tribunalu.
Ivo Miro Jović je rekao kako su ovakva događanja samo znak kako građani BiH nisu ravnopravni niti u kojem pogledu, pa ni u smrti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi