RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Petnaest godina Radio postaje Mir Međugorje

Napisano 28.11.2012. 13:30

Petnaest godina Radio postaje Mir Međugorje

U početku je bila namjera da ovo bude Radio postaja za međugorsku župu, a sada se sluša na prostoru skoro cijele BiH i RH

„Na poseban način ovim svetim misnim slavljem želimo Bogu zahvaliti za 15. godina postojanja i rada Radio postaje Mir Međugorje“ kazao je na početku misnog slavlja dr. fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije u crkvi sv. Jakova u Međugorju okupljenim djelatnicima radija, vjernicima i hodočasnici.

Potom je pozdravio sve vjerne slušatelje ove Radio postaje, a napose osamljene i bolesne. „Pozdravljam i sve vas koji redovito molite krunicu s nama i slušate misu, te sve vas kojima je ova radio postaja vratila molitvu i mir u obitelj“, kazao je među ostalim hercegovački provincijal.

Propovijed je održao dr. fra Miljenko Šteko, ravnatelj Radio postaje Mir Međugorje. U početku je bila namjera da ovo bude Radio postaja koja će služiti samo pučanstvu međugorske župe - što bolje ljudski i kršćanski prihvatiti mnogobrojne hodočasnike koji su svakodnevno pristizali u Svetište Kraljice Mira.

No ubrzo je doživjela drugačiji razvoj. Tehnički razvoj radio postaje išao je vrlo brzo, tako da danas emitira program 24 sata te pokriva gotovo cijelu BiH i RH. A preko interneta i satelita uživo prati se i na svih 5 kontinenata što potvrđuju česti poziv u program slušatelja iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i daleke Australije.

Radijski program u povodu proslave 15 rođendana prilagođen je bio obljetnici. Od ranog jutra gosti radija bili su od prvog ravnatelja fra Miljenka Miće Stojića do sadašnjeg dr. fra Miljenka Šteke. Gosti su bili i djelatnici ovog Radija s početka djelovanja Stipe Ćavar, Marija Duganžić i dr. sestra Dominika Anić.

Posebna atrakcija bilo je to što se Roberto Mancini izravno javio u Radio postaju i čestitao 15. rođendan djelatnicima i slušateljima radija. U poslijepodnevnim satima Alen Nižetić je održao koncert za sve djelatnike radija i njihove obitelji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi