RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

POSAVINA: Proglašen početak izvanredne obrane od poplava

Napisano 18.03.2018. 23:18

Na poplavnim područjima Odžačka i Srednja Posavina donesena su rješenja o proglašenju početka izvanredne obrane od poplava.

Naime, u skladu s odredbama Federalnog operativnog plana odbrane od poplava, glavni rukovoditelj obrane od poplava na vodnom području rijeke Save u FBiH, direktor "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo, donio je Rješenje o proglašenju početka izvanredne obrane od poplava na poplavnom području Odžačka Posavina, priopćeno je u nedjelju navečer iz te agencije, prenosi Fena.

Također, na vodomjernoj stanici Slavonski Šamac dostignut je nivo pri kojem se proglašavaju mjere redovne odbrane od poplava, tako da je glavni rukovoditelj obrane od poplava na vodnom području rijeke Save u FBiH donio Rješenje o proglašenju početka redovne obrane od poplava na poplavnom području Srednja Posavina.

Shodno prognoziranim hidrometeorološkim prilikama na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, očekuje se dodatno povećanje vodostaja na ovom dijelu toka rijeke. O ovome su informirane pravne osobe koje su zadužene za provođenje mjera aktivne odbrane od poplava, koje se odnose na zaštitne vodne objekte na poplavnim područjima Odžačke i Srednje Posavine - Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao i relevantne službe civilne zaštite.

Iz Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo napominju kako je trenutno stanje vodostaja na vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH znatno povoljnije u odnosu na prethodno razdoblje, a na svim se vodotocima bilježi stagnacija, odnosno opadanje vodostaja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi