RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potpisan sporazum Lovrić-Čović

Napisano 07.06.2010. 14:03

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednica Hrvatske seljačke stranke-Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) BiH, Ljiljana Lovrić potpisali su danas u Mostaru sporazum o strateškom partnerstvu ove dvije stranke. Lovrićeva je potpisala sporazum usprkos protivljenju unutar svoje stranke. Sporazum se, navodno, prije svega odnosi na koordiniranje stajališta oko ustavnih promjena u BiH.

Podsjetimo, predsjednik Glavnog odbora HSS-NHI Krešimir Zubak izjavio je jučer da je predsjednica te stranke Ljiljana Lovrić samovoljno i suprotno stavovima stranke odlučila potpisati sporazum o suradnji s predsjednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem. "Zvalo me je nekoliko predsjednika županijskih odbora stranke i pitalo je li točna informacija, koju su mogli pročitati u nekim medijima, a i na web stranici HDZ BiH da će u ponedjeljak predsjednica HSS- NHi potpisati sporazum s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem. I ja sam je telefonski nazvao i pitao, je li to točno. Ona je rekla da jeste, bezi ikakvog komentara. Budući je taj čin suprotan odluci Predsjedništva naše stranke, zatražit će se njezina smjena, izjavio je Zubak.

Lovrićeva je na današnjoj pres-konferenciji nakon potpisivanja sporazuma kazala da je zapravo Zubak taj koji iznosi odobne stavove:

- Stranka ima svoj statut, jasno propisane sve procedure, tko, kako, kada i zašto može tražiti smjenu. Ovaj strateški sporazum su raspravile sve kantonalne organizacije i većina kantonalnih organizacija još prije pola godine se složila s ovim tekstom, neke su imale sitne izmjene, ali većina stranke je apsolutno rekla da podržava ovakav način suradnje', rekla je Lovrićeva.

Dragan Čović naglasio je da se sporazumom s HSS-NHI stvara novo i stabilnije ozračje na političkoj pozornici u Bosni i Hercegovini.

Inače, lideri obje stranke demantirali su da je riječ o predizbornom koalicijskom sporazumu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi