RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potpisivanje ugovora o izgradnji poddionice Gorica - Drivuša na trasi autoceste na koridoru Vc

Napisano 29.09.2010. 09:51

Potpisivanje ugovora o izgradnji poddionice Gorica - Drivuša na trasi autoceste na koridoru Vc  

U Zenici je zakazano potpisivanje ugovora o izgradnji autoceste na trasi koridora Vc, dionice Kakanj - Drivuša, poddionice Gorica - Drivuša, saopćeno je iz Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta. Projektom je predviđena i izgradnja prvog centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP Drivuša).

Ugovor će potpisati Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta te kao svjedok Nail Šećkanović, federalni ministar prometa i komunikacija u ime naručitelja, a u ime BH Konzorcija Hamed Ramić, direktor firme Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i kao svjedok Asim Nanić, direktor firme ŽGP d.d. Sarajevo u svojstvu partnera u konzorciju.

Vrijednost ugovora je 23.996.710,84 eura. Ugovorom se predviđa izgradnja punog profila autoceste na trasi koridora Vc između naselja Drivuša i Gorica. Dionica autoceste počinje petljom Drivuša i završava se neposredno prije ulaska u tunel Vijenac. U sklopu realizacije projekta biće izgrađena tri mosta:
■ most broj 1 dužine 39 m
■ most broj 2, dva mosta svaki dužine po 340 m
■ most broj 3, dva mosta, od kojih je jedan dužine 378,4 m a drugi 494,50 m

U sklopu realizacije projekta biće izgrađena i petlja Drivuša zajedno s pristupnim putem dužine 1525 m za priključak na postojeću magistralnu cestu, armirano-betonski prolaz 5 x12 m dužine 47 m i most preko rijeke Bosne u dužini od 122,4 m.

Projekt, također, uključuje izgradnju naplatne postaje Drivuša.


Nema komentara

Anketa

Ustavi