RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predstavljanje zbornika o bl. Alojziju Stepincu

Napisano 22.02.2010. 11:00
Stepinac

Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu i Glas Koncila Zagreb organiziraju predstavljanje Stepinčeva zbornika. Djelo nosi naziv Alojzije Stepinac: svjedok vremena i vizionar za treće tisućljeće. Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 22. veljače 2010. u 19,30 sati u dvorani Pavla VI., u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, Josipa Stadlera 5, Sarajevo.

O Zborniku će govoriti prof. dr. sc. Željko Horvatić, dr. sc. Josip Jurčević, Jasna Pavelić-Jureško i vlč. Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila.

Zbornik je sastavljen od izlaganja koja su imali teolozi, pravnici, povjesničari, filozofi, sociolozi, geopolitolozi i drugi stručnjaci na znanstvenom skupu održanom u Lepoglavi 5. prosinca 2008., a obradili su sljedeće tematske cjeline: Analiza montiranog sudskog procesa Alojziju Stepincu; Recepcija Alojzija Stepinca nakon osude, beatifikacije i danas; Stepinčevi suvremenici; Stepinac - svjedok i vizionar. Prilozi u Zborniku pokazuju kako je suđenje Alojziju Stepincu bilo pravno neutemeljeno.

KTA


Nema komentara

Anketa

Ustavi