RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Peticiju za opstojnost hrvatskih medija potpisalo 3500 građana

Napisano 22.02.2010. 12:13
Radio Herceg-Bosne

Peticiju za opstojnost hrvatskih javnih medija sa sjedištem u Mostaru - Radiopostaje Mostar, Hercegovačke televizije Mostar i Radija Herceg-Bosne, potpisalo je od 11. veljače do danas oko 3 500 građana. 

Kako Fena zasnaje od organizatora peticije Sindikata Hercegovačke radiotelevizije (HRT) d.o.o. Mostar, potpisivanje peticije održava se u tri županije (Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj) i 14 mjesta diljem Hercegovine, a proteklih mjeseci, također u organizaciji Sindikata HRT-a, održana su i tri prosvjeda.  

Sindikat HRT-a d. o.o. i radnici spomenutih medija traže rješavanje svoga statusa i isplatu zaostalih plaća od svibnja prošle godine. 

Osnivačka prava nad tri medija preuzele su vlade Zapadnohercegovačke i Hercegbosanskke županije, a Hercegovačko-neretvanska županija je odustala od svog udjela u tome,  kažu u Sindikatu.

Naime, u pregovorima koji se vode ovih dana između Sindikata i premijera HNŽ-a Srećka Borasa nisu dobivena nikakva jamstva da će ta vlada ispuniti obveze prema radnicima spomenutih medija za prošlu godinu, niti da će biti uvršteni u proračun za 2010. godinu. 

Također, u Sindikatu HRT-a dodaju da poptisivanje peticije nastavljaju u Rami i Ljubuškom, dok Mostarci peticiju mogu potpisati svake nedjelje ispred Franjevačke crkve i Katedrale. 

Peticija će biti predana potpisinicima Kreševske deklaracije i akatualnoj hrvatskoj vlasti u Zagrebu.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi