RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prijedlozi za izmjenu uvjeta za prijem u Studentski dom Sveučilišta u Mostaru

Napisano 06.03.2011. 10:20

U rekreativnom centru „Pahuljica“ na Vlašiću održan je sastanak o prijedlozima za izmjenu Pravilnika o raspodjeli mjesta za smještaj u Studentskim centrima.  Uprava i Povjerenstvo za studentski standard SC-a Mostar predložili su izmjenu Pravilnika, a konačnu odluku će donijeti Upravno vijeće.

Pravilnik je rađen u skladu s Pravilnikom Republike Hrvatske, ali je prilagođen našim standardima.Neki od predloženih izmjena su da:

1. Studenti preddiplomskog, diplomskog te integralnog sveučilišnog studija ostvaruje broj bodova na temelju uspjeha na način da se izračuna osobni prosjek studenata na tri decimale dijeli s izračunatim prosjekom na tri decimale svih osobnih prosjeka studenata s istog fakulteta iz natječaja i množi sa 1000, pod uvjetom da nemaju zaostajanje u studiju. Broj studenata će se određivati na temelji pristiglih zamolbi.
2. Iz svake od pet županija osnivača Sveučilišta u Mostaru pravo na izravan smještaj imaju po dva studenta, a na prijedlog premijera Županija, sukladno potrebama navedenih županija.
3. Studenti na temelju udaljenosti Mostar-mjesto prebivališta maksimalno dobivaju 150 bodova:
1. Od 0 km do 60 km-0 bodova
2. Od 60 km do 100 km-50 bodova
3.Od 100 km do 200 km-100 bodova
4.Preko 200-150 bodova

Studenti koji će akademske godine 2011/2012. prvi puta upisati prvu godinu preddiplomsko studija Sveučilišta u Mostaru, a koji imaju prosjek 5.00 tijekom svih razrada srednjoškolskog obrazovanja dobivaju dodatnih 100 bodova.

 

Odluku o svim predloženim izmjenama će donijeti Upravno vijeće.


Nema komentara

Anketa

Ustavi