RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Priopćenje: Unatoč željama i brigama, HDZ1990 će ostati i opstati

Napisano 18.01.2011. 13:43
HDZ 1990

Bez obzira na objave u medijima i brizi za duševno i tjelesno zdravlje HDZ1990 kao stranke, HDZ 1990 je djelom dokazao da iznad interesa hrvatskoga naroda ne postoji ništa – zaključak je jučerašnjeg sastanka GO Mostar HDZ1990.

U posljednje vrijeme Hrvati u BiH su predmetom jedne do sada neviđene medijske i političke agresije koja za isključivi cilj ima od najmalobrojnijeg naroda u BiH učiniti nacionalnu manjinu. U takvim socio-političkim okolnostima  u kojima se ne biraju sredstva napada, HDZ1990 je postao jedna od dražih, ako je i najdraža, meta dežurnih medijskih i političkih dušebrižnika, koji svoje frustracije liječe blateći ideale koje zastupa HDZ1990 i želeći narušiti integritet naše stranke. Ovim putem svima njima GO Mostar HDZ1990 poručuje da im je uzalud trud.

Snagu i iskrenost svojih namjera HDZ1990 je u postizbornom vremenu pokazao odbijanjem vodećih funkcija na svim nivoima vlasti, od državne, federalne, pa do županijskih razina koje su nam nuđene od strane SDP-a i njima naklonjenih satelita. U vremenu u kojem je pozicija i fotelja bitnija, teško nam je vjerovati da bi ijedna druga stranka, bilo kojeg prefiksa, imala snage to učiniti.

Odgovornost političkog vremena i okolnosti u kojima živimo nalažu homogenizaciju i zbijanje redova. To nam nalaže instinkt preživljavanja. Dogovor po ključnim pitanjima za hrvatski narod, koje je GO Mostar je propagirao još uvelike prije izbora, je jedina opcija. Plod toga je Sporazum potpisan sa HDZ BiH. Unatoč objektivnim strukturalnim i ideološkim razlikama između dvije stranke, pronađen je dogovor između dvije stranke, što je dokaz političke zrelosti, a ne slabosti.

Međutim, koliko god to mediji propagirali, osobito oni čiji informativni program uređuje SDP,  potpisivanje sporazuma nikada neće značiti ujedinjavanje dviju stranaka u jedno tijelo i neće značiti da će HDZ1990 ikada pristati da Sporazum, kao paradigma dogovora oko ključnih pitanja i borbe hrvatskoga naroda za svoje mjesto  pod svojim BiH suncem, bude paravan u provedbi uskostranačkih i osobnih interesa. Dogovor i postignuti sporazum znači jednu snagu hrvatskoga naroda koju ne može nitko, osim nas samih kao naroda, dovesti u pitanje. Tkogod bude potkopavao ovaj dogovor i zloupotrebljavao ga, snositi će odgovornost i pred narodom, i pred poviješću.

Bez obzira što smo to djelima i praksom već više puta dali do znanja u posljednje vrijeme, medijska agresija prema HDZ1990 ne jenjava, dapače, ona jača. S toga vrijedi još jednom ponoviti: HDZ1990 neće nikada izdati snagu dogovora o egzistencijalnim pitanjima hrvatskoga naroda u BiH. HDZ1990 nije i nikad neće biti HDZ BiH. Kao i uvijek do sada, protiviti ćemo se svakoj politici koja stvarnost gleda kroz prizmu partijske iskaznice i koja robuje osobnim interesima, trošenju javnog novca i rodbinsko-kumovskim pozicioniranjem.

Ovo poručujemo i g. Stjepanu Krešiću. Ne slažemo se u načinu tretmana g. Krešića u trenutku u kojem se on dogodio. Institucionalno traženje odgovornosti za višemjesečno kršenje Statuta i ideala HDZ-a1990 od strane bivšeg predsjednika ŽO HDZ1990 je moralo doći ranije.  S druge strane, GO Mostar HDZ1990 se u jednome slaže sa g. Krešićem , a to je da je njegov odlazak iz HDZ-a1990 početak kraja ove stranke, ali ne u smislu u kojem bi on to priželjkivao.

To je kraj HDZ1990 u kojem je pojedincima bitniji osobni probitak, primanja od 5/6 tisuća KM, besplatni ručkovi, službena auta, vozači itd., od ideala i misije koju zastupa HDZ1990. Također, iskreno se nadamo da je g. Krešić u pravu kada govori da je on samo prvi u nizu onih koji će napustiti HDZ1990. Ovim putem GO Mostar HDZ1990 svim „Stjepanima Krešićima“ koji sebe prepoznaju u idealima koje je on zastupao i zastupa poručujemo da slijede njegov primjer.

Unutar HDZ-a1990, osobito u HNŽ-u, slijedi jedna regeneracija i rekonstrukcija u kojoj će dominaciju preuzeti snage koje interes hrvatskoga naroda i interese svih naroda koji žive u BiH neće podrediti osobnom ili stranačkom probitku. Na tim temeljima će se kreirati jači HDZ1990, bez obzira na to što nam drugi priželjkivali. Svima njima poručujemo da još intenzivnije preko svojih medija nastave govoriti o „raspadu i podjeli HDZ1990“, o tome kako ta stranka više „ne postoji“, jer time samo ojačavaju naš integritet, daju nam snagu i potvrdu da put kojim idemo je onaj za naš narod pravi.

GO Mostar HDZ1990

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi