RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Promovirano 25 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru

Napisano 06.12.2018. 23:38

Svečana promocija 25 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru (SUM) upriličena je u četvrtak u amfiteatru Medicinskog fakulteta SUM-a.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako promovirani doktori znanosti dolaze iz svih društvenih područja i svih polja i grana koje se izučavaju na mostarskom sveučilištu.

- Sveučilište u Mostaru je relativno "staro sveučilište" kada gledamo starosnu strukturu, a svi novi doktori, koji će potencijalno sutra biti docenti, snaga su ovog sveučilišta - naglasio je Tomić.

Podsjetio je kako je prošle godine promovirano 55 doktora znanosti te da su mnogi doktori zaslužni za jačanje sveučilišnih kapaciteta.

- Vjerujemo da ćemo narednih godina, razvijajući nove interdisciplinarne studije, doktorske studije i studije na engleskom jeziku, još više ojačati naše kapacitete i sveučilište pripremati za novu eru, integrirano sveučilište koje će u potpunosti prihvatiti europske standarde u visokom obrazovanju i znanstveno-istraživačkom radu - poručio je Tomić.

Ocijenio je kako promocija doktora znanosti govori i o ostvarivanju njihove društvene misije.

- Danas smo ponosni za 25 novih doktora znanosti, što ujedno govori o ostvarivanju naše društvene misije, a društvena misija je jedno od naših vrlo važnih područja djelovanja i unutar je strategije Sveučilišta u Mostaru, pozicionirano kao jedno od strateških područja - zaključio je Tomić.

Promocija doktora znanosti upriličena je u sklopu obilježavanja 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.


Nema komentara

Anketa

Ustavi