RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Radmanović: Novi predsjedatelj Vijeća ministara dolazi iz reda srpskog naroda i iz SNSD-a

Napisano 06.12.2018. 23:36

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je danas u Sarajevu da će predsjedatelj Vijeća ministara biti iz srpskog naroda, što niko ne spori, i da će biti iz SNSD-a.

- Hoće li to biti /Zoran/ Tegeltija znat će se uskoro kada Predsjedništvo završi svoj dio posla - izjavio je Radmanović novinarima nakon konstitutivne sjednice Zastupničkog doma.

Prema njegovim riječima, prirodno je da kada se izabere Kolegij da je to najava nove većine iz koje će biti formiran Vijeće ministara, prenosi Srna.

- Nadam se da će vrlo brzo biti izabrano Vijeće ministara i da će njegova okosnica biti političke stranke koje su glasale danas za izbor Kolegija. Od danas teku rokovi za to i narednih dana će se vidjeti kako će to ići. Predsjedništvo BiH ima sada obveze, a i mogućnost da brže dogovara nego što je to ranije rađeno - naglasio je Radmanović.

Ukazujući da je vrlo rano formiran Kolegij Zastupničkog doma u odnosu na ranije godine kada to nije išlo baš tako brzo, Radmanović je rekao da će rad u parlamentu biti turbulentan, ali kako to ne znači da će biti razlika oko nekih ključnih pitanja i da neće moći biti postignut dogovor.

- Izabrana većina koju čini nešto više od 20 zastupnika nije ništa neobično za BiH i može funkcionirati zavisno od toga kako ćemo se dogovarati - istakao je Radmanović.

Podsjećamo, Radmanović, Borjana Krišto i Denis Zvizdić izabrani su na današnjoj konstitutivnoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH za članove Kolegija ovog doma.


Nema komentara

Anketa

Ustavi