RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Proslavljen patron župe Borovica

Napisano 07.08.2017. 23:31

U Gornjoj Borovici 06.08.2017. godine proslavljen je patron ove župe, Preobraženja Gospodinova, javlja Radio Bobovac.

Proslava ovogodišnjeg patrona upriličena je kroz obilježavanje desete godišnjice rada i djelovanja Zavičajne zajednice Borovičana. Misno slavlje na sam dan patrona, vodio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Treba napomenuti da su u misnom slavlju sudjelovali najmlađi svećenik iz Borovice koji je dan prije rekao svoju mladu misu Dejvis Martinović i najstariji svećenik Mijo Nikolić. U posjetu svom rodnom kraju došli su mnogobrojni Borovičani koji žive diljem svijeta ali ne zaboravljaju svoj rodni kraj.

Na početku mise prisutne je pozdravio borovički župnik vlč. Ivan Butum, zahvalio se svima na dolasku i pomoći pri obilježavanju ovogodišnjeg patrona. U nadahnutoj propovijedi kardinal Puljić je istakao: „Mi danas, ovdje na ovome brdu u Borovici, trebamo doživjeti preobraženje, jer ne bi nitko trebao otići kući odavde, a da ne doživi preobraženje. Zapitajte se svi, kada sjedite u društvu ili u svojoj kući i razgovarate onda najčešće razgovarate o politici, vremenu, sportu i mnogočemu drugome, ali ne razgovarate o Isusu. Želim da doživite ovo preobraženje i razgovarate o Isusu, ali nije dovoljno samo razgovarati i slušati uhom, potrebno je razgovarati i čuti Isusa srcem, tada znajte da ste doživjeli pravo preobraženje. Najopasnije je ako čovjek otvrdne u srcu i ogluši se na sve što mu Isus poručuje. Otvorimo svoje srce Bogu da on nađe svoje mjesto u njemu, jer kad Boga nema u srcu čovjeka, onda čovjek nema mira i zadovoljstva“.

Misno slavlje uveličali su tamburaši iz Vareša na čelu s fra Mirkom Majdandžićem. Ovogodišnju proslavu patrona župe Borovica uveličali su hodočasnici iz Prozor-Rame, a na kraju mise blagoslovljena je novosagrađena Gospina špilja pored crkve koju je blagoslovio kardinal Puljić. Nakon mise nastavljeno je druženje uz glazbu i zajednički ručak za zvanice.


Nema komentara

Anketa

Ustavi