RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sjećanje na ljubuške branitelje koji su pali u obrani Uskoplja

Napisano 07.08.2017. 23:32

Povodom obilježavanja 24. godišnjice pogibije ljubuških pripadnika HVO-a u Uskoplju, jučer je održana sveta misana groblju na Pidrišu koju je predvodio mjesni župnik fra Vinko Marković, javlja Radio Ljubuški.

Nakon svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici na Pidrišu. Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Ljubuški, predstavnici općine Ljubuški na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem i predstavnici županije Zapadnohercegovačke na čelu s ministrima u Vladi ZZH Tonijem Kraljevićem, Zdravkom Borasom i Mladenom Begićem te predsjednikom Skupštine Antom Mišetićem.

Ovo je prigoda da se i mi još jednom prisjetimo jedanaest hrabrih Ljubušaka koji su položili svoj život na uskopaljskoj bojišnici, to su: Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek.


Nema komentara

Anketa

Ustavi