RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prve posavske kulturne večeri

Napisano 24.09.2012. 09:40

Posavina - Prve posavske kulturne večeri

Davor Čordaš otvorio večeri čuvanja tradicije

Cilj ove manifestacije, održane u župi sv. Ivana Krstitelja, očuvanje je bogate posavske kulturne tradicije i običaja

U Bijelom Brdu kod Dervente održane su 1. posavske kulturne večeri. Cilj ove manifestacije, održane u župi sv. Ivana Krstitelja, očuvanje je bogate posavske kulturne tradicije i običaja.

Program je započeo svetim misnim slavljem koje je predvodio preč. Marko Hrskanović, dekan derventskog dekanata. Nakon mise, član Predsjedništva HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš službeno je otvorio 1. posavske kulturne večeri. Istaknuo je da ga veoma raduje da se ovakva manifestacija organizira u Posavini koja ima bogatu kulturnu tradiciju i čuva običaje hrvatskoga naroda. Kulturna baština posavskih Hrvata predstavljena je izvedbama KUD-ova „Posavski biseri“, „Tamburica“, „Brodski biseri“ te izložbom ručnih radova i fotografija sa zavičajnom tematikom.

Program je završen izborom najljepše posavske nošnje, nakon čega su okupljeni posavljaci druženje nastavili uz pjesme i zvuke tamburica.

Prvim posavskim kulturnim večerima nazočili su i načelnik općine Derventa Milorad Simić i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Stipe Zeba.


Nema komentara

Anketa

Ustavi