RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Utrke po strmoj planini

Napisano 24.09.2012. 09:29

Završen 3. međunarodni memorijal Off road rally „Vinko Vukoja Lastvić“

Utrke po strmoj planini

■ Po teškim planinskim stazama vozači pokazali spremnost
■ Na utrci po planinskim stazama sudjelovali su natjecatelji iz BiH, ali i Hrvatske, Slovenije

Mnogi su pohitali na jučer toplo Blidinje i 3. međunarodni memorijalni Off road rally „Vinko Vukoja Lastvić“. Sa svih strana i krajeva pristigli su zaljubljenici u brdske utrke na gotovo nemogućim strminama iznad motela Hajdučke vrleti. Nakon orijentacijske utrke u dvije kategorije kroz šume Bosiljne, jučer 23. rujna u 11 sati su otvorene brzinske utrke u dvije kategorije koje su praktično nastavak orijentacijskih.

U daljnju i završnu igru ušlo je 30-ak posada od kojih devetero u Hard kategoriji koja je i najjača od svih kategorija. Tu mogu nastupiti tek oni koji imaju super kvalitetna vozila i opremu za nastup na opasnijim stazama. Treći je memorijal, 6. ukupno, otvorila Marija Vukoja, kći pok. Vinka u čiji se spomen i održava ova više nego zanimljiva međunarodna utrka i zahvalila je svim donatorima i pomagačima bez kojih se ne bi održala.

Prvi su vozili sudionici lakše kategorije i bilo ih je znatno više. Moralo se držati svih pravila - od vozača do redara i velikog broja gledatelja kao i svih drugih koji su zaduženi za realiziranje programa utrka. Nakon otvaranja i prvog prolaza Stipe Pavkovića (Posušje) krenuo je Uglješa Galić (Zvornik), potom i ostali iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Utrka je još jednom pokazala sve svoje zanimljivosti za gledatelje sa svih strana - Hercegovine, Dalmacije, Zagreba, pa i jedan broj inozemaca. Zamijetili smo veliki broj Širokobriježana, Gruđana, Tomislavgrađana iz kojega je stigla i hitna za slučajne ozljede koje su moguće. Pričalo se o prvom krugu utrke kroz Bosiljnu, spajanju bodova i svi su pratili svaki pokret vozila i njihovih upravljača te zbroj bodova…

Na nekim se mjestima uspinjalo uz zaista teške strmine pa se i zastajalo, ali tu je bilo vitlo. Pomagalo je po pravilima najviše deset minuta. Ponovila su se uzbuđenja s prošlih utrka a na ovoj je „isključeno“ jezerce s kaljužom jer je lani stvaralo ogromne teškoće i remetilo utrke. Svi su bili u velikoj zadaći ali i suci iz Republike Srpske: Muhamed Musić, Nikola Kendžer i Miladin Šućur.

Na ove je utrke pristigao veliki broj motorista i biciklista, a toplo vrijeme dalo joj je u malom strahu i uživanje na temperaturi od oko 25 stupnjeva. Nakon završetka utrke predvečer, za sve je sudionike priređen ručak i zabava, a na kraju su proglašeni najbolji, uz nagrade, te po klubovima, koji su imali najbolje članove.


Nema komentara

Anketa

Ustavi