RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rasim Delić i službeno proglašen ratnim zločincem

Napisano 30.06.2010. 13:11
Rasim Delić

Žalbeno vijeće Suda u Haagu je obustavilo žalbeni postupak u slučaju Rasima Delića, bivšeg zapovjednika Glavnog stožera Armije Republike BiH, koji je umro 16. travnja 2010. godine. Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je donijelo odluku da prvostupanjska presuda, kojom je Rasim Delić osuđen na tri godine zatvora zbog zločina u srednjoj Bosni, bude konačna.

Delić je u rujnu 2008. godine proglašen krivim jer nije poduzeo “nužne i razumne mjere” da spriječi ili kazni zločine koje su u srpnju i kolovozu1995. počinili njegovi potčinjeni u logoru Kamenica u blizini Zavidovića. Obje strane su se žalile na ovu presudu, te je u siječnju 2010. godine pred Žalbenim vijećem Suda Tužiteljstvo zatražilo da Delić bude osuđen na sedam godina, dok je Obrana tražila da bude oslobođen.

Nakon smrti Rasima Delića, 16. travnja 2010. godine, Obrana je u ime njegovog sina zatražila nastavak žalbenog postupka, te donošenje konačne presude. Žalbeno vijeće je odlučilo da pravila Suda isključuju mogućnost nastavka žalbenog postupka u slučaju kada je optuženi umro prije donošenja konačne presude, navodi se u odluci MKSJ-a.

Večernji


Nema komentara

Anketa

Ustavi