RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Reakcije hrvatskih stranaka na OHR-ov nalog - Politički etnocid

Napisano 29.03.2011. 09:06

Reakcije hrvatskih stranaka na OHR-ov nalog - Politički etnocid

■ PORUKA TIRANIMA - Poručujemo hrvatskom narodu da smo mnogim tiranima u BIH u posljednjih pet stotina godina ugledali leđa pa ćemo i ovodobnima
■ Hrvatima se ukida politički subjektivitet pod pokroviteljstvom moćnog dijela međunarodne zajednice, drže u HDZ-u '90

Odluka OHR-a o suspendiranju odluka Središnjeg izbornog povjerenstva o nelegalnosti konstituiranja Doma naroda Parlamenta FBiH i izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije do kraja razobličuje politiku dijela međunarodne zajednice koja od Federacije pravi entitet samo jednoga naroda - bošnjačkog, a od BiH državu s dva entiteta i dva naroda s nikakvim šansama za njezin opstanak.
Navodi se to u reagiranju HDZ-a 1990 na odluku OHR-a kojom se privremeno suspendiraju dvije odluke SIP-a BiH, a koje se odnose na konstituiranje novog saziva Doma naroda Parlamenta FBiH te na izbor novih predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Borba za slobodu

- To je projekt političkog etnocida nad Hrvatima kojima se ukida politički subjektivitet pod pokroviteljstvom moćnog dijela međunarodne zajednice. Poručujemo hrvatskom narodu da smo mnogim tiranima u BiH u posljednjih pet stotina godina ugledali leđa pa ćemo i ovodobnima. Naša borba za slobodu i državu u kojoj će Hrvati biti ravnopravni s drugim narodima mora biti ustrajna, navodi se u reagiranju HDZ-a 1990.
U ovoj stranci su mišljenja kako je na djelu nezakonito i neustavno djelovanje kao i da većinski bošnjačke stranke negiraju izbornu volju hrvatskog naroda, s očitim blagoslovom moćnog dijela međunarodne zajednice.
- To potvrđuju naše davne najcrnje slutnje da je hrvatskom narodu u posljednjih 15 godina namijenjena sudbina kolateralne štete u regionalnim preslagivanjima nakon raspada Jugoslavije. HDZ 1990 takvu ulogu namijenjenu hrvatskom narodu ne prihvaća i borit će se protiv nje svim demokratskim sredstvima, poručuju iz devedesetke.

Slučaj RS-a

U HSS - NHI-ju, pak, smatraju kako je visoki predstavnik trebao cjelovitije proučiti rad SlP-a.
- Malo podrobnija analiza pokazala bi, ne samo da je u konkretnom slučaju prekršen Ustav Federacije nego da je to učinjeno i prigodom izbora članova Vijeća naroda Parlamenta Republike Srpske. Tada je pod izravnim utjecajem predsjednika Parlamenta Republike Srpske na predsjednicu SIP-a; usvojeno novo tumačenje postupka izbora članova Vijeća naroda u Parlamentu RS-a koje je sasvim suprotno ranijim. To je činjeno s ciljem da se u Vijeću naroda RS-a osigura potpuna dominacija vladajućih političkih stranaka i onemogući iskazivanje legitimnih prava i interesa Hrvata koji žive na tom području, stoji u priopćenju iz HSS - NHI-ja.

| Oslobođenje | HB.org |


Braco Hrvati,
Nasi politicari govore i govore a niko ih ne slusa.
Nesmijemo vise cekati sad je doslo vrijeme da se na noge i oruzje podignemo. Kad nasi neprijatelji krse sva ustavna prava i demokratske principe nemamo drugog izbora nego se uz pomoc oruzja izboriti za slobodu.
Nasi se politicari koriste bijelim rukavicama citav niz godina i nemogu da postignu to sto nam pripada sad je vrijeme za boj. Ne zaboravimo da cim puknu puske oni ce promijeniti svoje stavove ali neko mora narod podici na ustanak.
Uz pomoc interneta nemogu oni svaliti krivicu na HDZ ili nekok individualnog heroja. U libiji su se koristili internetom i mobilnom telefonijom da se organizuju pa valjda i mi nismo toliko glupi pa de ne iskoristimo te medije i da se podignemo na ustanak

Autor: braco | Napisano 29.03.2011. | (34) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(26)

Anketa

Ustavi