RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rekonstrukcija priključka ceste, poravnanje platoa

Napisano 11.10.2012. 10:43

Široki Brijeg - Uskoro kreću pripremni radovi u Klancu

Rekonstrukcija priključka ceste, poravnanje platoa

Pripremni radovi u Klancu su početak projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju budućeg autobusnog kolodvora. Još uvijek se na mjesto budućeg kolodvora odlaže građevni otpad

Već smo prije pisali o problemu odlaganja građevnog, kao i drugog otpada na samom ulazu u Široki Brijeg na mjestu budućeg kolodvora, a dobra vijest je da bi se od sljedećeg tjedna mogao trajno riješiti ovaj problem.
Naime, prema informacijama koje smo dobili iz Općine Široki Brijeg, uskoro će se vršiti pripremni radovi na rekonstrukciji priključka ceste na magistralnu cestu (kod budućeg kolodvora). Također, u sklopu pripremnih radova radit će se i tamponiranje platoa (poravnavanje kipovanoga građevnog materijala), kao i izgradnja nogostupa u sklopu prometnice.

Autobusni kolodvor već odavno je prijeka potreba Širokog Brijega, a Općina je u prošloj godini uputila poziv za javno-privatno partnerstvo, preko kojeg će izgraditi gradski autobusni kolodvor s popratnim sadržajima na lokaciji Vrace na način da privatni partner svojim sredstvima izgradi objekt gradskog autobusnog kolodvora s popratnim sadržajima. Prema informacijama koje smo dobili od Tomislava Čolaka iz autoprijevozničke tvrtke Miškić bus, oni su već odavno zainteresirani za ovaj projekt jer je prijevoz putnika njihova osnovna djelatnost.
- Ako bi prešli samo na parter i na perone, to nama ništa ne znači. Jer to mora biti u funkciji - kazao je Čolak. Što se tiče objekta autobusnog kolodvora, kazao nam je kako bi htjeli napraviti objekt kolodvora od 500 četvornih metara u sklopu kojeg bi bili restoran, čekaonica, garderoba i ostali funkcionalni dijelovi. Ako se ubrzo krene s planovima, građani Širokog će uskoro dobiti moderan autobusni kolodvor.


Nema komentara

Anketa

Ustavi