RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sarajevo - Odana počast pripadnicima HVO-a koji su poginuli tijekom rata u BiH

Napisano 30.10.2010. 11:16

Sarajevo - Odana počast pripadnicima HVO-a koji su poginuli tijekom rata u BiH
 
Izaslanstvo je predvodila zamjenica ministra obrane u BiH Marina Pendeš

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, koje je predvodila zamjenica ministra obrane Marina Pendeš, položilo je jučer vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju sv. Josip u Sarajevu. Osim izaslanstva koje su pored zamjenice Pendeš sačinjavali brigadni general Marko Stojčić te brigadiri Mario Andrić, Tomislav Kolenda i Ivica Pavić vijence su položili i zamjenik ministra sigurnosti BiH Stjepan Krešić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ivo Miro Jović, dopredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Marinko Čavara i delegacija Županije Sarajevo u kojoj su bili županijski premijer Besim Mehmedić i ministar za braniteljska pitanja Hajrudin Ibrahimović.

Zamjenica ministra odbrane Pendeš je izjavila da je ovo polaganje vijenaca obveza i čast prema poginulim.
- Mislim da je ovo samo mala zahvalnost pripadnicima HVO-a koji su život dali u obrani naše domovine, Bosne i Hercegovine, ali i naša sveta obveza da se toga sjećamo, kazala je ona.

Županijski premijer Mehmedić je kazao da je poruka s ovog događaja poruka za sve nas koji živimo u BiH "da ne zaboravimo ono što je bilo u proteklom periodu da bi nam bilo bolje u budućnosti".
- Svako sjećanje na svakog onog koji je mislio i želio dobro BiH ne samo da treba obilježavati nego i u ime onoga što se zove budućnost BiH treba da nam je najvažnija sloboda i mi u njoj, istakao je Mehmedić.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za pokojne, izaslanstva su se uputila u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu.

| Fena | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi