RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SASTANAK SA USTAŠAMA: MLADIĆ I KARADŽIĆ DIJELILI BIH PO MILOŠEVIĆEVOM NALOGU

Napisano 03.06.2010. 10:46

U dnevnicima ratnog komandanta Vojske RS Ratka Mladića opisuje se kako je po nalogu Slobodana Miloševića vodstvo bosanskih Srba dijelilo BiH i kako je planiran izlazak na more.
General Ratko Mladić je u svoj dnevnik pod datumom 15. juni 1993. zabilježio sastanak na aerodromu u Sarajevu, nazvavši ga "sastanak sa ustašama"! Razgovor je vođen sa generalom Larsom Erikom Valgrenom, a raspravljalo se o "problemu Goražda".
U subotu, 19. juna 1993, na Palama je održan zanimljiv sastanak Vrhovne komande vojske RS. Pored Karadžića i Mladića, sastanku su prisustvovali Krajišnik, Koljević, Lukić, Kovačević, Milovanović, Gvero, Tolimir, Miljanović, Subotić, Adžić...
"Prema našoj ocjeni i ocjeni svijeta, mi smo pobijedili i dobićemo državu!", citirao je Karadžića Mladić.
"I mi i Hrvati treba da učinimo da muslimani dobiju nešto od centralne Bosne. Prvo je bilo riječi o 38, pa o 34 opštine, a sada govorimo o blagu Bosne u 30 opština", rekao je Karadžić, a zapisao Mladić. On dalje bilježi ideju Slobodana Miloševića o podjeli teritorije, koju je predočio predsjednik RS, prenosi Kurir.
"Predviđa se konfederacija BiH, dobro će biti da to budu tri države. Konfederacija neće imati pravo na izbore. Zahvaljujući našem oružju, vjerovatno za nekoliko sedmica mi ćemo imati državu. Hrvati će morati više da ustupaju. Slobova je ideja da im dajemo pustaru da dobijemo kvalitet. Od nas se traži da damo nešto uz granicu, traži se Brčko...", zabilježio je Karadžićeve riječi Mladić.
Na pomenutom sastanku razgovaralo se o izgledima za izlazak na more, a Mladić je zapisivao i svoja zapažanja. Tako je za Gvera napisao da je "uopšten i nekonkretan", dok je ispod Koljevićevog imena zapisao: "polemičan, radi po diktatu, a ne po ubjeđenju".
/24sata.info/


Nema komentara

Anketa

Ustavi