RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

AHMETOVIĆ MAJKE SREBRENICE NAZVAO ŽENTURAČAMA

Napisano 03.06.2010. 10:33

Udruženje "Žene Srebrenice" reagiralo je na uvredljivu izjavu ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića u kojoj ih je, kako se navodi, nazvao "ženturačama"!

Predsjednica Hajra Ćatić kaže da članicama ovog udruženja "ne treba isprika od osoba poput Ahmetovića, ali da su reagirale kako bi još jednom podcrtale kakav je njegov karakter i javnost u BiH upoznale s tim o kakvoj se osobi radi".

DOBILE PORUKU

Ćatić navodi da je povod za Ahmetovićevu uvredljivu izjavu bila molba članica ovog i Udruženja "Srebreničke majke" da SDA i SBiH pokrenu proceduru smjene Momčila Cvjetinovića s pozicije predsjednika Skupštine općine Srebrenica.

- Cvjetinović je jedan od odgovornijih za zločine i genocid nad građanima Podrinja i Srebrenice. Umjesto odgovora na molbu, dobile smo poruku od Ahmetovića: "Što hoće te ženturače." Sada smo mi "ženturače", a Cvjetinović, kojeg je lično ratni zločinac Radovan Karadžić 14. jula 1995. imenovao za člana Ratnog predsjedništva općine Srebrenica - Skelani, politički partner Ahmetoviću - kaže Ćatić.
SDS-ovac Cvjetinović nedavno je imenovan za predsjednika Skupštine općine Srebrenica umjesto SNSD-ovog Radomira Pavlovića, kojeg je skupštinska većina koju predvodi SDA smijenila, između ostalog, i zbog negiranja genocida.

Srebrenica

- Pavlovića je trebalo smijeniti zbog negiranja genocida. Ali, sada su nam izabrali Cvjetinovića, koji je još gori. Hoće li se dozvoliti da takva osoba, član ratnog predsjedništva općine Srebrenica iz jula 1995. godine, ove godine predsjedava komemorativnom sjednicom Skupštine posvećenom genocidu u kojem je i sam sudjelovao - kaže Ćatić.

ZABRANA OHR-a

O kakvoj se osobi radi, navodi Ćatić, najbolje govori podatak da je Cvjetinoviću punih sedam godina odlukom OHR-a bilo zabranjeno bavljenje politikom.

- Za to vrijeme predavao je u srednjoj školi, a učenici kojima je on bio razredni starješina maturu su proslavili uz četničku ikonografiju - kaže Ćatić.


 SALIHOVIĆ: ISTUPIT ĆEMO IZ VLASTI U OPĆINI

- Na narednoj sjednici Skupštine tražit ćemo Cvjetinovićevu smjenu, a ako se to ne dogodi, istupit ćemo iz skupštinske većine - kaže Zulfo Salihović, predsjednik Stranke za BiH Srebrenica i potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Dodaje da je o ovom problemu pokušao razgovarati sa Sadikom Ahmetovićem.

- Ali, on je stao na stranu Cvjetinovića, a mene decidirano uvjetovao time da će, ako formiramo drugu skupštinsku većinu bez SDA, narediti načelniku Suljiću da podnese ostavku. Onda bi uslijedili lokalni izbori, a mene bi optužili da sam odgovoran za to što bi, vjerojatno, na izborima pobijedio kandidat srpske nacionalnosti - kaže Salihović.

EKSPERT ZA KAOS I SMUTNJU

- Treba na nivou BiH formirati ministarstvo nesigurnosti, kaosa, smutnje i panike i za ministra imenovati Sadika Ahmetovića kao eksperta za te oblasti. Bez njega u Srebrenici nitko od SDA-ovaca ne smije povući nijedan potez, a vidimo kakve on poteze vuče - kaže Salihović.
/ Dnevni avaz/


Nema komentara

Anketa

Ustavi