RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SDA: Za nedonošenje proračuna krivi su SDP i Vijeće ministara BiH

Napisano 10.12.2013. 21:16
SDA: Za nedonošenje proračuna krivi su SDP i Vijeće ministara BiH

Ovu tvrdnju potkrijepili su činjenicom da je Nacrt proračuna za 2014. godinu Predsjedništvu BiH dostavljen s 35 dana zakašnjenja te da je ministar obrane BiH, imenovan od SDP-a, podržao loš nacrt proračuna, a zatim od Predsjedništva BiH pismeno zatražio da se izvrše korekcije da bi bila osigurana neophodna sredstva za hranu vojnika, uniforme, liječničke preglede, gorivo, reparaciju helikoptera, itd.

- Ministri SDP-a su podržali nacrt proračuna kojim nije predviđena ni jedna KM za implementaciju Strategije povratka, mada su tu istu Strategiju jednoglasno podržali parlamentarci SDP-a. Nadalje, ministri SDP-a su glasali za Nacrt proračuna kojim nije predviđena nabavka propisanih glasačkih kutija, nisu predviđena sredstva za organizaciju izbora u Mostaru, ili sredstva za ugradnju protupožarne zaštite u zgradu Predsjedništva BiH u kojoj je smješten niz vitalno važnih državnih institucija poput Ustavnog suda i sl. Pravi ispit (ne)ozbiljnosti SDP-a bit će usvajanje Prijedloga proračuna - navedeno je u priopćenju SDA.

SDA sumnja da će SDP ponovo napraviti "neprincipijelnu antibosansku koaliciju i za par mjeseci vlasti prodati strateške interese BiH".

- Vjerujemo da će SDP pristati na još jedan Dodikov diktat i prihvatiti negativne korekcije koje će ostaviti na cjedilu Oružane snage, Ustavni sud, Tužiteljstvo, Središnju izbornu komisiju i izbjeglice koje 18 godina nakon rata žive u kolektivnim centrima, a sredstva usmjeriti u nastavak balkanske rastrošnosti, u troškove reprezentacije, putovanja, telefoniranja, netransparentno ugovorenih usluga, preskupih najamnina i drugo - priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.


Nema komentara

Anketa

Ustavi