RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Širokobriješki gimnazijalci osvojili Pulu

Napisano 16.03.2010. 18:21

Na državnom, svehrvatskom natjecanju Lijepa naša što se već 18 godina organizira, učenici širokobriješke Gimnazije na natjecanju u Puli održanom od 12. do 14. ožujka osvojili su prvo mjesto.

Veliki je to uspjeh širokobrijeških gimnazijalaca ako se zna da je ostvaren u konkurenciji prestižnih zagrebačkih, splitski, riječkih i drugih srednjih škola, kao i hrvatskih škola iz Austrije, Rumunjske, Mađarske, Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

Natjecanje Lijepa naša je multidisciplinarno natjecanje iz biologije, kemije, povijesti, zemljopisa, ekologije i vjeronauka, koje uključuje kako prezentaciju, tako i teoriska znanja. Širokobriješki gimnazijalci su prva škola izvan Hrvatske koja je postala pobjednikom tog prestižnog natjecanja. Širokobriješku Gimnaziju predstavljale su učenice Katarina Šoljić, Antonija Lasić, Monika Mikulić i Lucija Zovko, na čelu sa mentorom pr. Antom Topićem.

Uz pohvalnice i priznanje, početkom lipnja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske u Zagrebu bit će upriličen i svečani prijam, kao i podjela priznanja koja će uručiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi Republike Hrvatske pr.dr. Radovan Fucks.

ABCportal.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi