RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Skupština HNŽ dala pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o liječenju neplodnosti

Napisano 22.12.2017. 23:28

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNK) na današnjoj sjednici u Mostaru jednoglasno je usvojila Prijedlog zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Prijedlog zakona o zaštiti prirode.

Po riječima predsjednika Skupštine HNŽ Šerifa Špage, Skupština je prihvatila i inicijativu za izmjenu Zakona o sudskim pristojbama s tarifom, kojom se predlaže smanjenje iznosa naknade za upis u sudski registar za otvaranje privrednih društava za 50 posto u odnosu na sadašnji iznos pristojbe te zadužila nadležno ministarstvo i Vladu HNŽ da izrade izmjene postojećeg zakona.

Govoreći o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, Špago je istaknuo kako je taj zakon objedinio sve ono što je u više navrata mijenjano u ranijem zakonu.

Ovim zakonom će se, kaže Špago, riješiti nedoumice koje se tiču radnog vremena ugostiteljskih objekata, pogotovo u ljetnom periodu i u vrijeme većih turističkih posjeta, zatim pitanje privremenih rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, reguliranje provedbenih propisa i drugo.

Skupština HNŽ dala je i pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom te na Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, koje je utvrdio Parlament Federacije BiH, kao i na Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova Federacije BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi