RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sramotno - Enormne zarade državnih činovnika za rad u komisijama

Napisano 15.04.2012. 11:52

Sramotno - Enormne zarade državnih činovnika za rad u komisijama
 
Službenici potrošili preko 258.000 KM

Pojedini državni službenici naplaćivali i iznose u visini od 10.000 maraka tijekom prošle godine

Nakon što je dobila odgovor na zastupničko pitanje o utrošku sredstava za rad u komisijama, zastupnica Zdenka Džambas (HDZ BiH) izrazila je nezadovoljstvo trošenjem novca proračunskih   korisnika   na raznorazne komisije, a posebno činjenicom da se velika sredstva isplaćuju državnim službenicima i namještenicima jer većina komisija radi tijekom redovitog radnog vremena.

Drugi način

- U prošloj godini isplaćeno je 258.316 KM na ime rada u komisijama za državne službenike i namještenike. Radi se o iznosima od 30 do 10.000 KM po osobi, naglasila je zastupnica Džambas predloživši da se taj novac iskoristi na drugi način i izražavajući žaljenje što ove podatke nije imala ranije.

Podaci dobiveni u odgovoru na zastupničko pitanje potakli su i zastupnika Andriju Lekića (SDP) na diskusiju.
- Vidi se da je 29 uposlenih u državnoj službi tijekom prošle godine zaradilo tri, četiri, pet šest pa sve do 10.000 maraka za rad u komisijama. To nije problem. Problem je što su te komisije radile u redovito radno vrijeme, kazao je Lekić.

Unosan posao

U rad Komisija koje se formiraju u Srednjobosanskoj županiji tijekom 2011. godine bilo je uključeno 168 osoba koje već rade u državnoj službi i dobivaju za to platu. Na ovaj problem u više navrata ukazivao je zastupnik Anto Lozančić (HSS) koji je prilikom rasprave o Zakonu o plaćama i naknadama u tijelima vlasti SBŽ predložio ukidanje naknada državnim službenicima za rad u komisijama.

Amandman zastupnika Lozančića najprije je odbila Vlada SBŽ u kojoj sjede ministri iz HDZ BiH, SDP, SDA i HDZ 1990. Kada se o amandmanu glasovalo u Skupštini protiv njega su bili zastupnici SDA i HDZ BiH, tako da nije dobio potrebitu većinu. Čini se kako su neki zastupnici tek sad uvidjeli koliko je unosan posao rad u komisijama za državne službenike i namještenike.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi