RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sredstva za projekt vrijedan 350 tisuća maraka osigurala Vlada

Napisano 21.09.2012. 10:10

Kiseljak - Otvorena rekonstruirana zgrada Općinskog suda

Sredstva za projekt vrijedan 350 tisuća maraka osigurala Vlada

Biti neovisan i nepristran način je na koji se pravosudne ustanove mogu lokalnoj zajednici odužiti za sva uložena sredstva

Općinski sud Kiseljak bogatiji je za 530 četvornih metara suvremeno uređenog korisnog prostora. Sedam redovitih sudaca, jedan dodatni, zajedno sa dva stručna suradnika i ostalim djelatnicima ove pravosudne ustanove moći će nastaviti rad u boljim uvjetima.
„Više potrebnog prostora“, pojasnila je Božana Banduka, predsjednica Općinskog suda Kiseljak na svečanosti otvaranja rekonstruirane zgrade Općinskog suda, „dobilo se nadogradnjom još jednog kata na postojećoj zgradi, uređenjem novog radnog prostora, a urađena je i fasada na cjelokupnoj zgradi Suda“.

- Mi smo ovaj posao započeli 2010, nastavili u prošloj i evo završili u ovoj godini, zahvaljujući Vladi SBŽ-a koja je osigurala potrebna sredstva, ali i općini Kiseljak koja je prepoznala važnost ovog projekta. Ovim smo projektom dugoročno riješili problem prostora. Nedostaje nam još oprema, a kao ponovno izabrana predsjednica Općinskog suda Kiseljak obećavam da ćemo nastaviti raditi na smanjenju zaostalih predmeta. Naš dosadašnji rad na ovom planu svrstao nas je među ažurnije sudove u BiH“, istaknula je Banduka.

- Biti neovisan i nepristran način je na koji se pravosudne ustanove mogu lokalnoj zajednici odužiti za sredstva uložena u poboljšanje rada pravosudnih djelatnika, poručio je Milorad Novković, predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH.
„Sačuvajte neovisnost i profesionalizam i to je najbolji način da se odužite za ulaganja u pravosuđu“, poručio je Novković.


Nema komentara

Anketa

Ustavi