RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stranka "građanina" Reufa: Povampirene ustaše u BiH imaju punu podršku Zagreba i sve to pod zastavom članstva u EU i NATO

Napisano 12.02.2017. 22:25

Građanski savez (GS)najoštrije osuđuje ustaško i neonacističko orgijanje jučer u Mostaru, povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada 1945. To da su ideološki nasljednici ustaških zločinaca danas u stanju slobodno napadati antifašiste najviše govori o stanju demokracije u Bosni i Hercegovini. Neke ideje nemaju i ne smiju imati pravo građanstva, naročito nakon Jasenovca i Jadovna.

- Mi u GS-u želimo još jednom podvući da vrijednosti zločinačke Nezavisne Države Hrvatske danas žive u dijelovima Bosne i Hercegovine gdje vlast ima Hrvatska demokratska zajednica. Danas su pripadnici ustaške vojske iz Drugog svjetskog rata u stanju da se slobodno organiziraju jedino u općinama i županijama gdje je HDZ vlast, a politika vlasti prema onima koji su malobrojniji je brutalna represija, a stav prema matematičkoj većini građana aparthejd po uzoru na onaj južnoafrički. Peter Botha je dobio dostojnog nasljednika u Draganu Čoviću.

U HDZ-ovim medijima Srbi, Romi i Židovi i danas imaju tretman kakav su imali u NDH, dok je status „muslimanskog cvijeća“ rezerviran za političke stranke iz Sarajeva koja 400.000 bošnjačkih glasova koriste za provođenje u djelo izbornih obećanja Dragana Čovića. Tišina HDZ-ovih koalicijskih partnera na ustaško divljanje u Mostaru pokazuje da članice vladajuće koalicije dijele i malo više od ljubavi prema Mustafi Busuladžiću, inače nacističkom kolaboracionistu i Hrvatu islamske vjere.

GS želi ovim putem izraziti zabrinutost da povampirenje ustaštva u BiH ima punu podršku službenog Zagreba koji ne krije teritorijalne aspiracije prema našoj zemlji. Ono što brine i više od toga je da to radi pod zastavom članstva u EU i NATO. Stoga mi u GS-u smatramo da je integracija BiH, prije svega u EU, bespredmetna, dok god jedna članica te asocijacije otvoreno radi na njenom komadanju i podjarmljivanju većine njenih građana.

Na koncu, mi iz GS-a želimo HDZ-u i njihovoj ustaškoj mladeži poručiti slijedeće:

- Ljevica je u ovoj zemlji uvijek pravila škole, nacionalisti logore. Mi smo pravili tvornice,  vi masovne grobnice. Za 45 godine „mračnog socijalizma“, u BiH su napravljene hiljade bogomolja, vi ste srušili svaku koju ste mogli. Još uvijek se vozite putevima koje su pravljeni u antifašističkim radnim akcijama, liječite u bolnicama izgrađenim od socijalističkih samodoprinosa.

Naše vrijednosti su moralno superiorne u odnosu na vaše i ne postoje topovski udari koji to mogu promijeniti. Ljude ste ograđivali u bodljikave žice, ali nema te žice u koju ćete biti u stanju da ogradite ideju jednakosti, bratstva i solidarnosti na svakom koraku BiH.

I na kraju, svaki rat protiv te ideje ste izgubili: izgubili ste rat koji ste započeli 1941., pa 1993., i izgubit ćete i ovaj, navedeno je u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi