RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Subotić: Još jedna "Avazova" demonstracija mržnje prema Hrvatima

Napisano 26.01.2010. 15:38

Jasna Subotić

"Sarajevski dnevnik 'Avaz' iskoristio je dodjelu Plaketa Tuzlanskog lista za još jednu demonstraciju mržnje prema Hrvatima i svemu što je hrvatsko. Tako je isfabricirao i aferu oko dodjele priznanja gospođi Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske, na taj način što je kazao kako je priznanje dobila od sudionika 'seks- afere' gospodina Vahida Ibrišimovića, koji je vlasnik lista, stoji u priopćenju za javnost Tuzalanskoga lista koje je potpisala glavna i odgovorna urednica toga lista Jasna Subotić.

"Istina je da se protiv gospodina Vahida Ibrišimovića ne vodi nijedan istražni niti kazneni postupak, kako od strane policije tako ni i od Tužiteljstva Tuzalsnskoga kantona. Potvrđujemo da je gospodin Vahid Ibrišimović 'svjedok obrane' na zamolbu gospodina Joze Banovića, potpredsjednika HDZ-a Soli i vlasnika Motela 'Jet star', protiv kojega je pokrenuta istraga pred Kantonalnim tužiteljstvom.

Gospodin Ibrišimović dok je bio predsjednik uprave Nogometnog kluba Sloboda iz Tuzle, vodio je nogometaše u taj objekat u karantenu, kao i svoje goste, pa se zbog toga i našao na zamolbu Banovića u svojstvu svjedoka obrane", tvrdi se u reagiranju Tuzlanskog lista.

U regiranju glavna i odgovorna urednica Tuzlanskog lista Jasna Subotić, navodi kako ne se „ne želimo opravdavati koji su sve laureati dobili priznanja, ali bi izdvojili Miju Krešića, doministra Ministarstva sigurnosti BiH, člana Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Soli Tuzla, koji, da je imao bilo kakvo saznanje o prethodno navedenim informacijama, sigurno to ne bi zanemario, odnosno prešutio".

Prije dvadesetak dana "Avaz" je također na naslovnoj strani, objavio kako je predsjednik HDZ-a BiH gospodin Dragan Čović bio gost u istom motelu i da je koristio seksualne usluge nekih malodobnica, što je gnusna izmišljotina, navodi Subotićeva.

"'Avaz' se nalazi u golemim financijskim problemima zbog preinvestiranosti u poslovni toranj sa 40 katova, ima pad naklade jer više nema financijsku i svaku drugu podršku od SDA, što su razlozi za njegovu dalju tabloidizaciju, pa u tome kontekstu treba promatrati i objavljeni tekst", tvrdi glavna i odgovorna urednica Tuzlanskog lista Jasna Subotić.

"Nama je neizmjerno žao što je 'Avaz' brutalanom konstrukcijom doveo u vezu gospođu Jadranku Kosor sa cijelim slučajem. Redakcija Tuzlanskog lista, koji je u fazi razvoja, naći će način da i druge probleme i podmetanja kojima je izložena prevlada na način ozbiljnog političkog dnevnika. A da takav tretman imamo svjedoče i gosti koji su došli obilježiti našu treću godišnjicu izlaženja", stoji na kraju priopćenja.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi