RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Suradnja dva HDZ-a u SBŽ-u se nastavlja

Napisano 25.02.2012. 11:41

Travnik - Održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a 1990.

Suradnja dva HDZ-a u SBŽ-u se nastavlja

■ Držimo se dogovorenog i potpisanog, kazala je Slavica Josipović
■ Već se krenulo s pripremama za lokalne izbore koji će biti na jesen

Konstituirano je Vijeće ministara BiH, postignut je dogovor o Vladi Hercegbosanske županije, a sada čekamo korake koji će donijeti i rekonstrukciju federalne Vlade i tako konačno završiti implementaciju izbornih rezultata s proteklih izbora.

Prvi korak

A taj prvi korak trebao bi, i vjerojatno hoće, napraviti visoki predstavnik Valentin Inzko, kazala je Slavica Josipović, predsjednica ŽO HDZ-a 1990., nakon sjednice ovog najvišeg županijskog stranačkog tijela održanog u četvrtak navečer u Travniku.
Sjednici su nazočili i predsjednici općinskih organizacija HDZ-a 1990. s područja Srednjobosanske županije, a kako je kazala predsjednica Josipović, uz aktualnu političku situaciju članovi ŽO i predsjednici općinskih organizacija razmatrali su i realizaciju i provedbu stranačkog sporazuma s HDZ-om BiH, te pripreme za predstojeće lokalne izbore koje su već počele.
„Zadovoljni smo realizacijom međustranačkog strateškog sporazuma s HDZ-om BiH. Držimo se dogovorenog i potpisanog, a ponekad iskrsne poneki problem, neslaganje, različita mišljenja i viđenje određenih situacija, ali kada su namjere dobre i poštene, brzo se nađu rješenja. I mi ih nalazimo i rješavamo“, kazala je Slavica Josipović.

Lokalni izbori

Kazala je također kako se već krenulo s pripremama za lokalne izbore koji će biti održani najesen ove godine. „Moramo se dobro pripremiti, mobilizirati sve snage i glasovima naših birača izboriti se za ono što možemo i što trebamo politički dobiti. Naše je članstvo spremno na maksimalan angažman, a kako sada stvari stoje, ka tim ciljevima ćemo s HDZ-om BiH, za što nam predstoje skori ozbiljni razgovori, i po svemu sudeći potpisivanje još jednog međustranačkog sporazuma, bar kada je u pitanju naša županija i predstojeći lokalni izbori.
Pred nama su vrlo važni zadaci i za njihovu realizaciju trebat će nam, uz sve ostalo, zajedništvo, dogovor o suradnji i maksimalno međusobno povjerenje. Jer ništa nije i ne smije biti važnije od ostvarenja naših zacrtanih ciljeva“, poručila je Slavica Josipović.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi