RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tihić: Pozivam oba HDZ-a da nam se pridruže!

Napisano 22.12.2010. 08:16
Party

U najnovijem izdanju politčkog magazina "Crta", gost emisije je bio gospodin Sulejman Tihić.

On je decidno istakao da SDA podržava platformu koju je uredio SDP, i da mu je jako drago da su  tu platformu prepoznali i u strankama NSRzB I HSP, kao do sada najbolji politički, ekonomski i jednakopravni dokument .

Takođe, izrazio je sažaljenje kada su u pitanju dva HDZ-a i njihovo odbijanje potpisivanja jedne ovakve platforme, koja nudi dugoročno i stabilno rješavanje krize u BiH. Više puta je pozvao i HDZ BiH i HDZ 90 da pročitaju dokument jer u njemu je sadržana jednakopravnost svih naroda od najnižeg, općinskog nivoa, pa sve do onog najvišeg, a to je državni nivo. Istakao je da posljednja dešavanja i međusobna previranja unutar dva HDZ-a javnosti šalju poruku da je ipak "fotelja" bitnija od uspostavljanja normalnog funkcionisanja države. Dodik  povlači nerazumne i nepoštene poteze, istakao je Tihić, kad je u pitanju podržavanje Hrvata, i to onih isključivo iz HDZ-a 90, te petljanjem u Federacijsko uređenje, a istovremeno ne dozvoljavajući da se išta promijeni u Republici Srpskoj.

PREDSJEDNIK Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović zadovoljan je jučerašnjim potpisivanjem zajedničke Platforme četiri BiH stranke te tvrdi kako je HDZ-u došao kraj.

Platformu su potpisale SDP, SDA, NSRzB i HSP, a Lijanović tvrdi da je ona osnova za formiranje vlasti u Federaciji BiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u razdoblju od 2010. do 2014. godine.

"HDZ BiH ne želi prihvatiti činjenicu da je njihovoj politici došao kraj"

"Ovim dokumentom se napokon popravlja jednakopravnost svih naroda, a posebno Hrvata što do sada nije bio slučaj", kazao je Lijanović i dodao da ga istinski žalosti što "HDZ BiH ne želi prihvatiti činjenicu da je njihovoj politici došao kraj", piše sarajevo-x.

"Oni preko svojih medija obmanjuju javnost kako bi ostali u foteljama radeći za osobne interese pod izgovorom zaštite vitalnih nacionalnih interesa Hrvata", kazao je Lijanović i dodao da je dezinformacija kako za HDZ u BiH glasa 90 posto hrvatskog biračkog tijela. Političar tvrdi kako taj dokument nije "kukavičje jaje" kako to tvrdi HDZ BiH.

"Prvi puta nakon Daytonskog mirovnog sporazuma Hrvatima se ovim dokumentom popravlja jednakopravnost, što do sada nije bio slučaj", zaključio je Lijanović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi