RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zavidovići: Provaljeno u crkvu Sv. Josipa

Napisano 21.12.2010. 21:31

Župnik je, došavši na Misu zornicu, zatekao razbijen jedan od prozora na sakristiji, otvorene ladice na sakristijskom namještaju i u dnu crkve obijene dvije kasice

Tijekom noći s 19. na 20. prosinca ponovo je došlo do provale u crkvu svetog Josipa u Zavidovićima. Župnik vlč. Miro Bešlić je, došavši na Misu zornicu, zatekao razbijen jedan od prozora na sakristiji, otvorene ladice na sakristijskom namještaju i u dnu crkve obijene dvije kasice u kojima, pretpostavlja se, nije bilo više od 100 KM. Prema izjavi župnika Bešlića materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 KM. Nakon sv. Mise zornice župnik je obavijestio Policijsku postaju u Zavidovićima nakon čega je izvršen uviđaj.

Povodom ovog događaja župnik je uputio apel nadležnim institucijama da ubuduće povedu više računa o zaštiti vjerskih i kulturnih objekata. „Za očekivati je da u Bosni i Hercegovini državne institucije više pažnje posvete sigurnosti svih crkava i drugih vjerskih zdanja kao i kulturnih objekata", napisao je župnik Bešlić.


Župnik vlč. Miro Bešlić je kazao da ovakvi događaji bole i vrijeđaju njega i sve župljane posebno zato što se događaju u vremenu pred Božić

Nakon provale u župnu crkvu u župi sv. Josipa u Zavidovićima, koja se dogodila u noći s 19. na 20. prosinca, uništen je i prozor na katoličkoj kapeli na gradskom groblju. Župnik vlč. Miro Bešlić je kazao da ovakvi događaji bole i vrijeđaju njega i sve župljane posebno zato što se događaju u vremenu pred Božić. Dodao je da do sada nije prijavljivao manje napade na crkvene objekte, kojih je bilo svake ili gotovo svake godine, u želji da u javnosti ne kvari sliku o gradu kojem on i njegovi vjernici žive. Očekuje da napokon policija ozbiljno poradi na pronalaženju počinitelja te da se institucije vlasti zauzmu oko zaštite svih vjerskih objekata. (kta)


Nema komentara

Anketa

Ustavi