RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomac: Rusija se zalaže za uspostavu hrvatske federalne jedinice

Napisano 20.01.2011. 12:04
Rusija

Sveučilišni profesor Zdravko Tomac rekao je kako je Ivica Račan i tijekom 90-ih prepoznavao što su namjere SDP-a BiH te da toj stranici i Zlatku Lagumdžiji nikada nije htio dati potporu. Gostujući u emisiji „Srijedom u srijedu“ Radija Herceg-Bosne Tomac je rekao da hrvatski SDP nije htio dati potporu Lagumdžiji jer je pod firmom općeg interesa skrivao politiku jednog naroda.

„Račan je to prepoznavao. SDP BiH želi uzeti legitimna prava hrvatskoga naroda i Hrvate obespraviti“, naglasio je Tomac.

Pozdravio je politiku hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića prema Hrvatima u BiH te donošenje platforme za BiH. Naglasio je i da je dobro što je i dopredsjednica HNS-a Vesna Pusić prepoznala što su nakane SDP-a BiH.

„Shvatila je da se nešto iza brda valja u odnosu međunarodne politike prema BiH i hrvatskome pitanju. Otud izjave gospođe Pusić o potrebi formiranja hrvatskoga entiteta u BiH. Ona je inteligentna političarka. Želi biti ministricom vanjskih poslova. Ima pravo na promjene.

Vidjela je da Lagmudžija ne može uspjeti s ovakvom politikom. Uskočila je u novi vagon“, naglasio je Tomac.

Kritizirao je i politiku HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak jer su pristali kako je rekao biti „bosansko cvijeće“. Poručio je da se događaju neki novi procesi te da je simptomatično da i Rusija danas podržava uspostavu hrvatske federalne jedinice.

Tomac se zauzeo za opstojnost Bosne i Hercegovine u međunarodno priznatim granicama.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi