RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik - Biciklist Ivica Bodulović za Guinnessa

Napisano 24.08.2010. 08:45

Travnik - Biciklist Ivica Bodulović za Guinnessa

Lance Armstrong oprostio se od biciklizma, a Ivica od odlazaka u Pariz

Devet puta je iz Travnika do Pariza došao biciklom. Za 29 godina Ivica je prešao oko 260.000 kilometara...

Ivica Bodulović iz Doca kod Travnika više neće putovati biciklom do Pariza. Nakon što se sedmerostruki pobjednik Tour de Francea Lance Armstrong oprostio od biciklizma, i Ivica se oprostio od odlaska biciklom u Pariz. Devet puta je Ivica iz Travnika do Pariza došao biciklom kako bi se divio svom idolu Lanceu Armstrongu.

To je moj hobi
Za 29 godina Ivica je prešao oko 260.000 kilometara na biciklu. Stručnjaci kažu kada automobil prijeđe 250.000 kilometara, njegov motor mora na remont. Međutim, to nije slučaj s Ivicom Bodulovićem koji već 29 godina vozi bicikl ne samo po BiH nego i susjednim zemljama. Prešao je više od 260.000 kilometara i još mu ne treba, kako kaže, 'remont'. Devet puta je biciklom odlazio u Pariz kako bi pratio finiš utrke Tour de France.
- Nemam više razloga biciklom putovati do Pariza. Moj idol Lance Armstrong oprostio se od biciklizma. Prije nekih mjesec dana i ja sam zadnji put vozio od Travnika do Pariza. Odlučio sam više ne ići biciklom u Pariz. Devet puta je dosta. Danas treniram vozeći našim cestama po Bosni i Hercegovini. Jučer sam vozio na Bjelašnicu, sutra vozim za Banju Luku. To je moj hobi u kojem uživam i ne bih ga mijenjao ni za što na svijetu, kaže nam Ivica dok se priprema za trening na vlašićke strane.

- U Pariz sam krenuo 10. srpnja subotom i za nepunih 11 dana sam stigao do Eiffelova tornja nakon prijeđena 2.194 kilometra. Tamo sam proveo pet dana. Završnica Tour de Francea bila je u nedjelju. Po završetku utrke, 26. srpnja sam krenuo natrag kući. Dolazilo je puno ljudi s prostora bivše Jugoslavije u Pariz kako bi pratilo utrke, ali nisam vidio nikoga da je stigao biciklom. U oba smjera prešao sam više od pet tisuća kilometara, dodaje Ivica. Obično spava po autokampovima, parkovima ili ispod nadstrešnica. Hrani se u supermarketima medom, eurokremom i parizerom. Prije godinu dana u Parizu je upoznao i jednu Bosanku iz Tuzle koja radi kao policajka u Francuskoj.

Mnoštvo anegdota
Iznenadila se kada sam počeo s prijateljima razgovarati na hrvatskom jeziku. Prišla je i fotografirala se sa mnom nakon što je čula da sam biciklom došao iz BiH. Tijekom putovanja bilo je i raznih anegdota. Jednom mi je jedan biciklist u Italiji, kad je čuo gdje sam sve bio, dao oko 100 KM i od toga sam kupio nove kopačke... Najdužu turu vozio sam 54 dana i posjetio brojne europske gradove... 
Slovenci mi nisu htjeli naplati ortopedsko pomagalo za moga oca kad su čuli da sam biciklom došao iz BiH, kaže na kraju našega razgovora Ivica Bodulović koji je zaslužio mjesto i u Guinnessovoj knjizi rekorda. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi