RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: U travnju novi dom za 20 obitelji

Napisano 07.01.2019. 23:28

Jedan veoma značajan projekt na području Općine Travnik trebao bi biti okončan u mjesecu travnju ove godine.

Naime, u mjestu Dolac na Lašvi, privode se kraju radovi na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja. Stambene jedinice će biti dodjeljene na trajno korištenje po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja, a riječ je o dvadeset obitelji koje su već odabrane, kazao je Mato Jozak, pomoćnik načelnika Općine Travnik iz Službe za obnovu, izbjeglice, raseljena lica i stambene poslove, piše Vitez.info.

Podsjetimo 2017. godine Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je u Travniku s ministrom prostornog uređenja Srednjebosanske županije Amerom Mrakom i načelnikom Općine Travnik Admirom Hadžiemrićem, potpisao Sporazum o suradnji na provođenju državnog projekta “Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja” u sklopu Projekta CEB II s Općinom Travnik, čime je i službeno počela realizacija Projekta.

Nakon uklanjanja baraka, započela je izgradnja zgrade koja je i završena, a u tijeku je izvođenje preostalih vanjskih i unutarnjih radova na samom uređenju.

Vrijednost projekta iznosi milijun i 469 tisuća KM.

Općina Travnik je jedna od prvih u BiH u kojoj je izgrađena jedna ovakva zgrada. Ciljne grupe projekta su raseljene osobe i povratnici koji žive u kolektivnom centru i alternativnim smještajima, kao i osobe u stanju socijalne potrebe za stambenim zbrinjavanjem što je u većini i slučaj kada je u pitanju Travnik.


Nema komentara

Anketa

Ustavi