RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu o eksploziji u Bugojnu

Napisano 30.06.2010. 07:44

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu o eksploziji u Bugojnu

Teroristi se osvetili za Rustempašića i ostale?

Prema dosadašnjim saznanjima istražitelja Federalne uprave policije (FUP) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), motiv izvršenja stravičnog terorističkog napada u Bugojnu prema svemu sudeći je osveta zbog hapšenja i procesuiranja braće Rijada i Muhameda Rustempašića i ostalih protiv kojih se na Sudu BiH vodi postupak za terorizam, udruživanje radi činjenja kaznenih djela i neovlašteni promet oružja i vojne opreme, saznaje „Dnevni avaz".

Iako istraga tek treba dati precizna saznanja o cijelom slučaju, i izvori bliski Tužiteljstvu BiH potvrdili su nam jučer da je najvjerojatnije to bio motiv zbog kojeg su Haris Čaušević i Naser Palislamović odlučili aktivirati 15 kilograma eksploziva ispred zgrade Policijske uprave Bugojno.

- Za sada sve upućuje na to. No, istraga se nastavlja i doći će se do pune istine. Čaušević i Palislamović bili su izuzetno bliski prijatelji s Rijadom Rustempašićem i ostalima, pa mnogo toga upućuje upravo na osvetu. Oni su se, očito, dogovorili i sami izveli napad u Bugojnu - tvrdi „Avazov" izvor.

Bugojno-palisl-causevic

Inače, Čaušević se, kao i Palislamović, spominje u optužnici protiv Rustempašića i ostalih.
Zanimljivo je da su, kako saznajemo, djelatnici SIPA-e još 17. studenog 2009. godine pod oznakom „povjerljivo" dostavili Tužiteljstvu BiH i Odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju (POOK), na čijem je čelu bio tadašnji tužitelj Drew Engel informacije o vezama između Rijada Rustempašića i terorista Harisa Čauševića i Nasera Palislamovića i više drugih osoba koje se dovode u vezu s grupama koje mogu izvršiti teroristička djela.
Informaciju je potpisao sam ravnatelj SIPA-e Mirko Lujić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi