RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U gradovima BiH gdje su Hrvati većina osvanulo „Dobrodošli u Herceg-Bosnu“

Napisano 20.10.2011. 13:32
HB

Hrvati u Bosni i Hercegovini su ponovno na zanimljiv način ukazali na svoj neravnopravan položaj u državi, u kojoj su oni jedan od tri konstitutivna naroda, no nažalost to tako stoji samo na papiru.

Nezadovoljstvo kod Hrvata u BiH traje već duže vremena, a posebno je vidljivo u proteklih godinu dana, jer čak godinu dana nakon održanih izbora BiH nema vlast na državnoj i županijskoj razini.

Ono što Hrvate najviše boli jeste činjenica da drugi biraju predstavnike iz reda hrvatskog naroda, pa je tako za hrvatskog člana tročlanog predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, koji je pobijedio isključivo bošnjačkim glasovima, jer je osvojio više glasova nego što ima hrvatskih glasača u BiH.

U posljednjih par mjeseci Hrvati su na više načina pokazali svoje nezadovoljstvo; kroz medije, potom raznim grafitima kako žele Treći entitet, ustroj BiH kroz više federalnih jedinica, kanal na hrvatskom jeziku...

Hrvatima u BiH je očito prekipjelo i nakon dosta mlakih reakcija HNS-a odlučili su stvar uzeti u svoje ruke, te su na više nego simboličan način pokazali što žele, plakati sa dobrodošlicom postavljeni su diljem gradova nekadašnje Republike Herceg-Bosne, pa su tako osvanuli u: Brčkom, Orašju, Odžaku, Kiseljaku, Fojnici, Busovači, Jajcu,Vitezu, Novom Travniku, Kreševu, Žepču, Uskoplju, Mostaru, Čapljini, Posušju, Tomislavgradu, Čitluku, Ljubuškom, Stocu i Neumu.

Neki od plakata iz srednje Bosne:

Plakat Busovača

Plakat Fojnica

Plakat Jajce

Plakat Kiseljak

Plakat Novi Travnik

Neki od plakata iz Posavine:

Plakat Odžak

Plakat Orašje

Plakat Ravne-Brčko

Neki od plakata iz Hercegovine:

Plakat Čapljina

Plakat Mostar

Plakat Posušje

Plakat Široki Brijeg

Neki od plakata iz Završja:

Plakat Tomislavgrad



Ispiši
Ocijeni: 3.5
10441 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi