RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U siromaštvu živi oko 66 posto višečlanih obitelji u BiH

Napisano 11.05.2012. 10:37

Događaj - Međunarodni dan obitelji

U siromaštvu živi oko 66 posto višečlanih obitelji u BiH

Međunarodni dan obitelji je prigoda da se stavi fokus na njen značaj. Rezoluciju o obilježavanju donijela je Generalna skupština UN-a

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u subotu na Vilsonovom šetalištu organizacije SOS dječja sela BiH i Centar za obrazovne inicijative Step by Step koji je podržao Save the Children, realizirat će niz aktivnosti da bi skrenule pozornost društva na tešku situaciju u kojoj se nalaze obitelji s djecom. Tim povodom bit će organiziran veliki broj kreativnih radionica.

Međunarodni dan obitelji je prigoda da se, stavi fokus na njen značaj. Rezoluciju o obilježavanju 15. svibnja, donijela je Generalna skupština UN-a. Ovo je dan kad se trebamo podsjetiti da sva djeca nisu u mogućnosti odrastati u obitelji.

- Podaci govore da 56 posto od ukupnog broja siromašnih u BiH čine obitelji s djecom. U obiteljima koje se mogu svrstati u kategoriju najsiromašnijih živi 13 posto djece, dok 29 posto djece živi na liniji siromaštva. Siromaštvo je najveći uzrok uskraćenosti u razvoju i obrazovanju kod djece. Dok je u 2011. godini zabilježen pad nataliteta i to za 5,64 posto, u siromaštvu živi oko 66 posto obitelji s troje i više djece i 32 posto obitelji s dvoje djece, navode iz SOS Dječja sela BiH.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi