RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U zgradi vlade ZHŽ sjede dva premijera, ne zna se tko je pravi!

Napisano 31.08.2010. 11:13

Reporter Večerenjeg lista jučer je bio u zgradi Vlade zapadnohercegovačke županije u kojoj je zetekao dva premijera Zvonku Jurišića i Zdenka Ćosića. Njih dvojica jedan drugom osporavaju legitimitet i legalitet. Ćosić je s Jurišićem pokušao dogovoriti primopredaju vlasti, ali nije išlo.

Oko 8 sati ulazi novi predsjednik Vlade Zdenko Ćosić. Ulazi u predvorje i sjeda za stol i, dok prelistava tiskovine, ispija kavu. Najprije brzo pogleda što piše o ŽZH. Nema većih primjedbi, ili ih ne želi iznositi pred novinarima. –Niste stigli s novim članovima Vlade kako biste preuzeli dužnost, pita novinar Večernjeg lista Ćosića. –Ne želim dolijevati ulje na vatru. Jutros ću razgovarati s gospodinom Jurišićem. Želim ga upoznati s odlukama Skupštine, jer on nije bio na toj sjednici, i pokušati dogovoriti način realizacije odluke većine u Skupštini. Nadam se da ćemo se dogovoriti o pojedinostima, kaže Ćosić. Razgovarajući o tijesnoj većini, novinar Večernjeg lista napominje kako se šuška da bi ta većina mogla možda uskoro prevagnuti na onu drugu stranu.–Znam da je ovih dana pokušavano svim sredstvima to ostvariti. Dobio sam potpise većine i to je bilo prije nekoliko dana. Čim ne budem imao većinu, odmah se povlačim. Tako je to u politici, tvrdi novi premijer. U međuvremenu u svoj ured prolazi i raniji premijer Zvonko Jurišić. Ćosić uzima papire i odlazi na drugi kat. Mirno je u zgradi. Mirnije nego obično. Tek poneki gost želi ući u Ministarstvo prosvjete, nostrificirati svjedodžbe. I u predvorju gdje se pije kava - mirno. Stiže i predsjednik Skupštine gospodin Jurilj. Neki mu dobacuju da se pazi. – Sav dršćem, odgovara predsjednik Skupštine.

 Nakon nekoliko minuta vraća se Ćosić. –Razgovarao jesam, ali gospodin Jurišić kaže kako čeka odluke suda, iznoseći mi nepravilnosti u postupku smjene Vlade. Sugerirao sam mu da nema većinu i u slučaju da sud, recimo, i poništi odluku. No čovjek ima svoje viđenje. A što dalje? Vidjet ćemo, kaže Ćosić.Ni dr. Jurišić nije se puno zadržao u svome uredu. Izgleda da se nitko ne želi puno zadržavati u zgradi Vlade, ili mi se to samo čini? –Nemam komentara.Vidite da ovdje imaju dva predsjednika Vlade, rekao je dr. Jurišić i brzo se udaljio.

 Neki opet prokomentiraše da nema ni jednoga. List doznaje da su tijekom proteklih dana na adrese, ili pak telefone, obaju premijera stizale zabrinjavajuće zamolbe od međunarodne policije. Naime, oni se plaše da bi u ovakvim okolnostima moglo doći do stvaranja nereda i prisilnog preuzimanja vlasti. Sudeći po gandijevskom ponašanju novog mandatara, izgleda da za takvo nešto nema bojazni. Ni ona druga strana, ako uopće postoje dvije strane, izgleda da nije ratoborna. Nema ni zaštitara, a jedan od budućih članova Vlade kaže da od zaštite jedino koristi zaštitno ulje od UV zraka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi