RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U župi Žepče 99 krizmanika, u župi Sivša 38 prvopričesnika

Napisano 31.05.2010. 12:16

Sakrament svete potvrde u nedjelju , u crkvi svetog Ante Padovanskog u Žepču primilo je 99 krizmanika iz župe Žepče. Misno slavlje uz koncelebraciju svećenika žepačkog dekanata predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić. Na početku misnog slavlja krizmanicima se obratio velečasni Zlatko Ivkić, dekanepačkog dekanata I župnik župe Žepče pozdravivši krizmanike, njihove kumove i roditelje.

U svojoj propovijedi, uzoriti kardinal Vinko  Puljić , nadbiskup Vrhbosanski, posebno se osvrnuo na gubitak vjere i pojavu materijalizma u svim sferama života, pa tako i kada je riječ o vjeri i poštivanju kršćanskog načina življenja.

-Nije isto biti vjernik i živjeti kršćanski. Danas se to sve češće zaboravlja, a mladima se odašiljaju pogrešne poruke , kako sve što  je povezano sa materijalnim treba njegovati ,i njemu težiti, a duhovno će samo od sebe doći. Posebno je pozvao mlade da nastoje u sebi otkriti vjeru u Isusa Krista, kao jedini pravi put u ovozemaljskom životu. Kardinal Puljić je istakao kako u današnje vrijeme nedostaje komunikacije među ljudima, koja se najčešće ogleda u ne razumijevanju, ponižavanju drugog i drugačijeg.

Dotakao se političkog sukoba među hrvatskim političkim strankama i pozvao sve da pronađu zajednički jezik za dobrobit svoga naroda.

„ Nije problem što postoji više stranaka s hrvatskim predznakom i što se njihovi programi razlikuju, ali je veliki problem kada njihovi predstavnici zaboravljaju osnovne vrijednosti za koje se moraju zalagati a koji su osnovna potreba Hrvata u BIH“.

Na kraju svetog euharistijskog slavlja uzoriti kardinal Vinko Puljić podsjetio je vjernike žepačkog dekanata na neke od narodnih poslovica koje se danas itekako imaju mjesta u našim životima. Budite darežljivi i velikodušni jer to je vrijednost pravog kršćanina, zaključio je kardinal Puljić.

 

U župi Sivša 38 prvopričesnika

U nedjelju, na svetkovinu Presvetog Trojstva (30. svibanj 2010.) u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog U sivši pod pučkom misom (u 11 sati) sakrament prve pričesti primilo je 38 prvopričesnika.

 

radiozepce.com

zupasivsa.com

 

 

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi