RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Udruženje boraca HVO-a traži vanrednu sjednicu oba parlamenta FBiH

Napisano 17.07.2010. 12:00
HVO

Udruženje organizatora otpora HVO-a u BiH oglasila se saopćenjem za javnost u kojemu traži da se sazovu vanredne sjednice oba parlamenta Federacije BiH na kojima bi se raspravljalo o radu Ministarstva boraca Federacije BiH.

"Svakodnevno smo izloženi medijskome ratu i iznošenju prljavoga rublja iz Ministarstva branitelja FBiH, gdje se javno iznose podaci o kriminalizaciji hrvatskih branitelja i djelatnika u tome ministarstvu iz reda hrvatskoga naroda.

Ministarstvo branitelja FBiH na čelu s ministrom Zahidom Crnkićem grubo zloupotrebljava svoje ovlasti i svakodnevno donosi nove propise koji nisu usuglašeni s predstavnicima iz reda hrvatskoga naroda", tvrdi se u priopćenju.

"S obzirom na to da je u Ministarstvo branitelja 90 posto pripadnika jednog naroda, mi više nemamo povjerenje u njegov rad, pa od vas tražimo da zaštitite prava hrvatskih branitelja.

Izvanredne sjednice oba parlamenta, uz nazočnost hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, mjesto je gdje bi se trebala utvrditi zakonitost rada i odgovornost Ministarstva branitelja Federacije BiH.

Stoga vas javno pozivamo da se aktivno uključite u zaštitu vitalnih nacionalnih interesa hrvatskoga naroda, tj. u sprječavanje kriminalizacije i i progona pripadnika komponente HVO-a", stoji u saopćenju koje su potpisali predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HRHB-a Mostar brigadir Petar Zelenika i predsjednik Udruge organizatora otpora HVO-a u BiH Jadranko Topić.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi